Година и осем месеца след снежното бедствие в Кърджалийско единственото съоръжение, което съхранява надеждите на едно от най-пострадалите села в региона е… недовършена подпорна стена. Около милион лева бяха вложени в десетки кубици бетон, които да предпазят Сипей от движението на земните пластове.
„Сонди вкараха бетон на 12 метра под земята, докато достигнат здрава основа. Стената предпазва част от първите къщи. Тя обаче не е изградена цялостно. Това бяха парите, които ни отпусна държавата. Пректът бе за 9 млн.лв., но финансиране няма. Преди година премиерът ни обеща на среща в Момчилград още 3 млн.лв. Засега обаче това е положението. Свлачище се активизира и в другата част на селото, към съседното Пропаст. Там все още не се работи. При всеки по-сериозен дъжд хората изтръпват. Питат ме ежедневно какво става, ще се реши ли проблемът? Отговарям им, че Общината направи всичко възможно, проектът е даден в Министерския съвет, чакаме единствено помощ от държавата. Благодаря на кмета Хасан Азис за изключителното съдействие”, заяви за 24rodopi.com кметът на Сипей Сейхан Апти.
Припомняме, че свлачището, което се активизира след обилния снеговалеж в началото на март 2015 година, буквално срути шест къщи в Сипей. Хората бяха евакуирани и сега семействата живеят в общински жилища. Според Сейхан Апти, в селото почти няма къща без пукнатини от свлачищните процеси.
24rodopi.com
На снимките: Подпорната стена и кметът на Сипей Сейхан Апти
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/11/16 12:44

    Ходи да си пасеш кравите чобанин!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/11/16 18:30

    Kato vi se obestavaha apartamenti da byahte prieli.za 9 miliona ste se postroi ne podporna stena a novo selo

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/11/16 15:24

    za da go stignete tryabvat
    vi oste 3 jivota

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.