Всички искат гласовете на ДПС, но е много важно дали ще се намери посредник за сериозен разговор между Ахмед Доган и Бойко Борисов. Това коментира пред bTV журналистът Илхан Андай, който от години следи политическите процеси в родопския край, пише btvnovinite.com.
Лидерът на движението Мустафа Карадайъ в изборната нощ заяви, че ДПС няма да преговаря с ГЕРБ и ще остави избирателите си да гласуват по съвест на балотажа. Журналистът припомни, че от злополучната конференция на ДПС с насочения пистолет, през новогодишното слово на Доган до снощното изявление на председателя на партията Мустафа Карадайъ, ДПС дава нишани на БСП. Но пък в България сме видели всякакви изненади и не е изключено и сега да се случи такава.
По думите на Андай при договорка за подкрепа на кандидата на управляващите, между двата тура на президентския вот Доган ще трябва да покаже механизъм от периода на нелегалната дейност на ДПС – в петък или в деня за размисъл без много шум да се мине през всеки дом и да бъдат убедени симпатизантите да пуснат бюлетина за ГЕРБ.
Журналистът от 24rodopi.com предупреди, че ако това се направи по-рано, ще бъдат разгневени патриотите и опитите да се повиши резултатът на Цецка Цачева ще пропадне.
По отношение на битката между ДПС и ДОСТ, той отбеляза, че партията на Лютви Местан е показала, че може да бъде реален опонент там, където има структури.
Андай коментира, че при евентуални предсрочни местни избори в община Джебел, което искат от ДПС, моментната ситуация показва, че там ще има балотаж между ДПС и ДОСТ, а „ГЕРБ ще са балансьор и ще се пазарят за влияние и постове”.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/11/16 10:24

    Точно в десятката!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/11/16 11:41

    Каква десятка бе глупчо .Каква е ползата на ДПС от ГЕРБ.Ще вземат да олицетворяват и ДПС с асфалтаджията и магистралите откъдето само комисионни взима по 20-30% от евросредствата .Така ,че Доган да не минава в не3легалностот къща на къща за ГЕРБ-мафията. Герб си има ДОСТ на Ердоган Бойко Борисов си има Ердоган .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/11/16 12:24

    За какво им е ДПС с 100хиляди гласа /100хиляди гласа са на Орешарски но той никога няма да ги дава на цачева/
    ДОСТ имат към 200хиляди гласа

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/11/16 17:49

    Относно заглавието-АМИ АКО ДПС ПОДКРЕПЯТ ГЕРБ,ЛЕГАЛНО ИЛИ НЕЛЕГАЛНО,значи се е намерил посредник.След седмица ще видим чии гласове са скочили с 100 000.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/11/16 20:05

    най добър посредник би бил КУМЕЦА

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/11/16 09:35

    Този път Илхан Андай тотално греши! Нито с посредник, нито без посредник Доган би разговарял с Борисов и ГЕРБ! Илхан или не знае или е забравил за реакцията на Доган през 2009 година,когато негови съветници му подхвърлят, че е добре да пробват сътрудничество с Борисов! Тогава Сокола реагира така: "С кой, с този тъпак ли бе!... /за Борисов/ Тази реакция на Доган подсказва, че той отдавна е прозрял простотията и управленческата немощ на Мутродиев от Банкя!Така че, Илхан, политическо сътрудничество между ГЕРБ и ДПС е невъзможно! Що се отнася до ДОСТ, те нямат никакви реални шансове да се реализират на българската политическа сцена- Местан ще има съдбата на Касим Дал, Корман Исмаилов, братя Йозеирови, Адем Кенан и други пишмам мераклии /и некадърници/ за пари и власт!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.