Новият стар председател на Общинската организация на БЧК-Ардино е инж. Мехмед Алиев. Той бе преизбран на този пост на проведеното днес отчетно-изборно събрание на общинската структура. Съставът на новия Общински съвет на БЧК е от 5 души. За заместник на инж. Алиев за следващия период бе избран д-р Себахатин Хаджисеид от МБАЛ - Ардино.
Гости на събранието бяха инж. Кузман Димов, зам.-председател на Областния съвет на Българския червен кръст и Жана Чакърова-Шукерска, директор на Секретариата на ОС на БЧК.
В отчетния си доклад инж. Мехмед Алиев запозна присъстващите с дейността на БЧК на територията на общината през последните четири години. От него стана ясно, че наред със
социално-помощната дейност на организацията в полза на най-уязвимите слоеве на населението през годините са реализирани редица други дейности.
Председателят на БЧК в Ардино благодари за вниманието и грижата от страна на Общинската администрация в лицето на кмета Ресми Мурад и Общинския съвет.
Отчетът за дейността на общинската организация бе приет единодушно. Делегатите на събранието приеха план за дейността на Ардинската червенокръстка организация за 2017 година. Основните акценти в плана са да се проведе обучение по основни знания за Червения кръст и по първа долекарска помощ за членовете на дружеството. Да се организира среща-разговор с учители и ученици за необходимостта от безвъзмездното и доброволно кръводаряване с цел изграждане на съпричастност към проблема. Да се
потърси съдействието на Областния съвет на БЧК за запознаване на учениците с теоретичната част на водноспасителния минимум.
„Радвам се, че отново инж. Мехмед Алиев ще води общинската организация на БЧК в Ардино, към още по-високи успехи”, заяви в своето приветствие  Жана Чакърова-Шукерска. Тя връчи грамоти за активна дейност и съпричастност към принципите на Червения кръст на м.с. Пакизе Мустафова, м.с. Венета Стефанова, Селяхидин Карабашев и на Евгений Смирнов за благотворителни изяви в подкрепа на нуждаещи се лица. Изказа своята най-сърдечна благодарност към новият (стар) председател за изключително добра  орнизационна работа през последните четири години. Благодари и на ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад за съпричастността му към принципите на Червения кръст и голямата подкрепа към дейността на хуманната организация.
Гюнер Шюкри

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.