„БМВ”-то, което уби 37-годишен мъж на пешеходна пътека във „Веселчане”, е навлязло в кръстовището със скорост от 100.96 км/ч. Това са установили експертизите по делото, което завърши с осъдителна присъда за 21-годишния водач на превозното средство, стана ясно по време на съдебното заседание.
Както вече 24rodopi.com писа, делото за катастрофата, която превърна Кърджали в града с най-много „легнали полицаи”, приключи с условна присъда за шофьора-убиец. Окръжните магистрати признаха за виновен Васил П. за причиняване на смърт на пътя.
Припомняме, че инцидентът стана през нощта на 3 май м.г. 37-годишният Димитър И. пресичал на пешеходна пътека кръстовището на ул.”Осми март” и бул.”Беломорски” във „Веселчане”, когато е пометен от лек автомобил „БМВ”, зад волана на който бил 21-годишният Васил П., с прякор Ешека.
Васил П.забелязал късно пресичащият платното за движение Димитър и предприел заобикалянето му отляво, а след това задействал спирачния механизъм на автомобила. Това дестабилизирало превозното средство и водачът загубил контрол над управлението му. „Подсъдимият не могъл да преустанови движението на автомобила и продължил да се движи напред към пешеходната пътека, пресичана от пострадалия. Последвал удар с предната лява част на автомобила в тялото на Димитър - в областта на лявата подбедрица и таза. От удара пострадалият паднал върху предния капак на автомобила, ударил се в него с гърдите си, плъзнал се по него до предното панорамно стъкло и ударил главата си в лявата му част, като стъклото се счупило от удара. Непосредствено след удара автомобилът се качил с лявата си част на левия спасителен остров и продължил да се движи напред, като навлязъл в лентата за движение в обратна посока. Тялото на пострадалия паднало от лявата страна на автомобила в лентата за насрещно движение, в близост до тротоара и следваща пешеходната пътека в посока Момчилград”, се посочва в хода на делото.
Около 23.30 часа същата вечер, приятелката на Димитър го потърсила на мобилния му телефон. На обаждането й отговорил мъж, който обяснил че е полицейски служител, както и това, че Димитър се намира в спешна помощ след претърпяно ПТП. Веднага към болницата се отправят приятелката, бащата и майката на младия мъж.
Димитър е получил тежка черепно-мозъчна травма, травма на гръдния кош, корема и крайниците, кръвонасядане на меките черепни покривки, счупване на покрива и основата на черепа, кръвоизлив под меката мозъчна обвивка, кървав ликвор в мозъчните стомахчета, охлузвания на кожата на гръдния кош, корема и крайниците, разкъсно-контузна рана на дясната подбедрица, счупване на множество ребра в лявата половина на гръдния кош по повече от една фрактурна линия, разкъсвания на двата бели дроба, кръвоизливи в лявата половина на гръдната кухина в количество около 1100 мл и в дясната й половина в количество около 300 мл, данни за оскъдна аспирация на кръв, разкъсване на далака и на левия бъбрек, кръвоизлив в коремната кухина в количество около 300 мл и под пристенния лист на коремницата в количество около 150 мл, кръвонасядания на опорака на тънкото черво и опорака на напречното дебело черво, оток на мозъка. 37-годишният мъж умира вследствие на тежките наранявания.
Васил П. получи наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 години. Изтърпяването на присъдата обаче бе отложено за срок от 4 години. Книжката на виновния водач бе отнета за 30 месеца.
Присъдата ще бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив. Това е желанието на роднините на загиналия на пешеходна пътека кърджалиец, заяви за 24rodopi.com адвокатът на близките Ясен Сариев. Семейството на Димитър ще настоява за ефективно наказание.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/3/17 19:48

    баси кефа , дивееш с колата, ако случайно убиеш някой , условна

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/3/17 20:06

    Ебатти държавата...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/3/17 20:29

    Булгаристанско правосъдие...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/3/17 20:36

    Ако загиналия Димитър случайно бе син на някой магистрат,как мислите че ще бъде осъден виновника?!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/3/17 20:48

    Дайте името на съдията! Стига само сте ни занимавали с ала-бала приказки! Докато нещата не се наричат с истинските им имена ще има все такива "присъди"!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/3/17 21:23

    Тези съдии ако си бяха дали малко зор, щяха да изкарат виновен Димитър, задето пресичал на пешеходна пътека. Баси държавата, баси правосъдието!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/3/17 22:15

    Ако имаше правосъдие в България тоя ешек, демек магаре, щеше да излезе от затвора като МАГАРИЦА !!! АМА ХАК НИ Е КАТО НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/3/17 22:41

    Незнам какво да кажа това ако е съд аз съм халеевата комета няма такива. Левове

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/3/17 22:41

    Незнам какво да кажа това ако е съд аз съм халеевата комета няма такива. Левове

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/3/17 22:48

    Амма за кокошка са много строги защото няма да могат да вземат рушвет дават години като бонбони ама от мъртвец пари немогат да вземат така че ешека печели със 200 300 лева ебати нещасниците и тия боклу,и ще ми решават съдбата не.а такава помия

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/3/17 23:53

    Тоя ешек или катър - какъвто и да е трябва да го затворят за 1-2 дена в стая със снимки на Димитър от катастрофата, да му се набият в главата тези кадри и да го пуснат да ходи където си иска...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/3/17 23:56

    Господин съдия утре други ден това момче ешека ли е къв е като си вземе книжката обратно ако убие някой твой роднина по същия начин..искам само да ти шибаната физиономия!!!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен2/3/17 00:27

    Нека да се вземат мерки и след този светофар към Момчилград докато пак не стане беля. През деня винаги след този светофар едната лента на пътното платно е заета от паркирани автомобили. Караш си по пътя, докато разбереш, че пътя завършва в паркиран автомобил и изведнъж от две ленти се оказва, че има само една и трябва да минеш в лявата, но не е лесно, защото движението е натоварено винаги през деня. И водачите се чудят какво да предприемат след тази изненада на лентата им. Дано скоро да се вземат мерки за да не стане пак беля.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен2/3/17 05:40

    Стани стани юнак балкански от сън дълбок се събуди ,докато си траем ще е така грабвайте сопите иначе нищо няма да се промени

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен2/3/17 09:08

    Много правилно.Докато траем така ще е...

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен2/3/17 09:20

    Alo, sydiqta, zaslujavash edin hubav poboi. Ne te li e sram da se gavrish be maloumnik, haide teb da te otrepqt i posle uslovna. VSichki sydii i prokurori ste za razstrel, bokluci dolni!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен2/3/17 10:58

    Да се закрие тази институция щом не си гледат работата .Няма нужда данъкоплатеца да им плаща заплати .Ще защитаваме правата си извън България.Може би в Румънския съд.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен2/3/17 11:09

    Аз ще изляза да помачкам малко тукашни политици, че ни омръзнаха дъртите им изхабени муцуни. Хем ще отърва града и хората от тях, хем и от самите тях да ги отърва. Обаче искам на делото съдийския състав да е същия от това дело, че после да мога и тях да смачкам.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен2/3/17 11:54

    А брат му обикаля с другия наркоман - Чефо! Обикалят с бяла астра к0885 и зарибяват децата с наркотици!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен2/3/17 13:45

    Васил Ешека ще става зет на съдия - какво още се чудите!!!!!!!!????

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен2/3/17 21:58

    умрете помиари

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.