Петима четвъртокласници от Кърджали намериха портмоне с пари и го върнаха на собственика. Възпитаниците на СУ „Петко Рачов Славейков" попадат на находката в района на сладкарница в кв. „Възрожденци". Юсеин, Сезгин, Мерт, Николай и Виктор нито за миг не помислят да направят нещо друго, освен да подемат издирване на собственика. В портфейла намират 150 евро, 20 лева, лична карта и други  документи. Малчуганите питат първата срещната позната жена къде се намира кварталният полицай и моментално се насочват натам. От полицията се свързват с жената и тя си получава загубеното портмоне.
В "Славейков" наричат децата герои, но те не се смятат за такива. Някои споделят, че в семействата си са разговаряли какво се прави в подобна ситуция, други - не са разговаряли, но са така възпитани, че дори не помислят за друг вариант на поведение.
Споделят, че и учителките им ги учат така - на взаимопомощ и добротворство. Така например класната ръководителка и втората учителка Дарина Желязкова и Пламенка Радева насърчават децата да не им поднасят букети за 8 март, а да съберат отделените за тази цел средства и да ги дарят за благотворителност.
„Нека има повече такива деца, за да я има България", коментираха учителите в най-голямото училище. Петимата сладури са получили почерпка от дамата, на която върнаха портмонето, а директорът на училището Милко Багдасаров ще ги награди за достойната постъпка. Съучениците им ще направят кът, в който ще бъдат поставени снимките им като ученици и хора за пример.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/3/17 16:27

    БРАВО НА ДЕЦАТА!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/3/17 17:00

    bravo momceta hubava postipka,ot edin mesets nasam cuhme dobra novina.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/3/17 21:33

    Bravo na detsata,i na tehnite roditeli i uciteli taka tryabva da se vizpitavat.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/3/17 21:48

    Браво на децата,много добра постъпка,дано винаги останат толкова честни и за напред

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/3/17 21:50

    Браво момчета-Герои сте

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/3/17 01:43

    Bravo desa👌👍👍👏👏

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.