Централният съвет на Политически клуб „Тракия" изрази несъгласието си срещу разпространената декларация на ТД „Димитър Маджаров"-Кърджали.
„Остро протестираме срещу невярното съдържание в много от пасажите, както и срещу опетняване на цитираните имена и намеци за тракийци, които почтено са изградили име на честни и достойни граждани в обществото", се посочва в позицията на ПК „Тракия".
Припомняме, че от дружество „Димитър Маджаров" отрекоха в листата с кандидати за народни представители на БСП в Кърджали да има предложение на тракийските дружества, както бе представен един от кандидатите. От дружеството заявиха още, че „използвайки авторитета на организацията се прави опит да се внуши, че тракийските дружества подкрепят в изборите БСП, излъчвайки представители в нейните листи".
„ПК „Тракия" функционира в съответствие със законите на Република България и е регистрирана от СГС на 19.04.2001 г., въз основа на Учредителен акт и решение от 24.01.2001 г. Това учредяване е осъзната нужда и е в съзвучие с разпратено още на 11.03.1931 г. Окръжно на ръководството на Комитета за свободата на Тракия за участие на тракийски депутати за защита на специфичните интереси на тракийските емигранти.
Взетото решение за участие в Коалиция „БСП за България" на избори за 44-то НС на 26.03.2017 г. е уставно и легитимно. Потвърдено от всички съпътстващи регистрацията в ЦИК документи, издадени от оторизирани държавни органи. В противен случай регистрацията щеше да бъде отказана.
Кандидат-депутатите са номинирани, съгласно изработени и утвърдени критерии за избор.
На съвместно заседание на ЦР на СТДБ и ЦС на ПК „Тракия" от 14.02.2017 се прие и утвърди информацията за подписаното коалиционно споразумение. На същото съвместно заседание се формулираха и утвърдиха политическите цели на ПК „Тракия" и тракийското движение за участие в парламентарните избори за 44-то НС и разширяване на присъствието на тракийци в управленските структури на държавата за решаване на специфичните тракийски въпроси.
Изопачаването на фактите в условията на започналата предизборна кампания ни карат да мислим, че авторите на материала работят за интереси, които нямат нищо общо с тракийската кауза, изложена в Идейната платформа на ПК „Тракия". Същата е в пълно съзвучие с целите и задачите на СТДБ и на цялото тракийско движение с неговите структурни части.
Мястото за споделяне на различно мнение беше на упоменатото съвместно заседание, а не тиражиране в медиите.
В какво качество УС на ТД „Димитър Маджаров", гр. Кърджали взема решение и говори от името на всички клубове и секции, както и такива, които попадат в други области. Кога е взето решението, кой е присъствал и с колко гласа е утвърдено? И дали става дума за УС?
Не за първи път ТД „Димитър Маджаров", гр. Кърджали и неговият председател не се съобразяват с взетите общи решения и действат срещу тях. Така беше на местните избори 2011 г. и 2015 г. Така беше и на президентските избори, когато подкрепяхме двойката Ивайло Калфин-Стефан Данаилов. Така е и сега за предстоящите на 26.03.2017 г. избори за 44-то НС.
В съответствие с изложените горе факти, се обръщаме към СТДБ и неговото централно ръководство, като настояваме да вземе отношение по въпроса и да публикува опровержение в същите медии.
Настояваме от ръководството на ТД „Димитър Маджаров", гр. Кърджали да се изиска обяснение за несъгласуваните и вредни действия", се посочва в декларацията на ПК „Тракия".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/3/17 15:04

    Браво само БСП.Ако искаме да се оправи България и за да върви в правилен път само БСП.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/3/17 15:42

    Яне нещо май пак обърка нещата.......

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/3/17 18:40

    Докато пенсионерите издържани от работещите ги има , няма да излезем от този омагьосан кръг.Аз съм на 53 години и имам стаж от 33 г.- сегашните пенсионери само се оплакват , колко много са работили / 30г./ и вечно забравят, че са получавали по 250 лв.,а сега искат пенсии - по 500 лв. Нали сме им деца ще работим за тях , за да ги издържаме , а те ще ни управляват със децата на БКП -водещата и ,, можеща" сила.Стига социализъм -такъв няма!

    ОтговорИзтриване
  4. тракиец1/3/17 19:39

    "На съвместно заседание на ЦР на СТДБ и ЦС на ПК „Тракия" от 14.02.2017 се прие и утвърди информацията за подписаното коалиционно споразумение. На същото съвместно заседание се формулираха и утвърдиха политическите цели на ПК „Тракия" и тракийското движение за участие в парламентарните избори за 44-то НС". Тия юнаци си плачат за прокурор. Съвсем са омешали партийната работа и неполитическите тракийски организации. Хайде г-н Цацаров твой ред е.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/3/17 20:38

    "не за първи път дружеството в Кърджали не се съобразява с решенията на ръководството!" А бе тия от Кърджали на какви се правят. Какво като са регистрирани в съда като самостоятелно юридическо лице. Я под строй да правят теманета на Премянов и Корнелия.

    ОтговорИзтриване
  6. Делчо Кирев1/3/17 21:07

    Аз мисля,че ако УС на Тракийското дружество Кърджали са носители натракийските ценности,а не обслужват нечии партийни интереси,трябва час по-скоро да се извинят на истинския Тракиец,който така нагло обидиха- публично и лично!Покайте се , господа!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/3/17 00:04

    Яне, Яне ле бело гърло...

    Непоетично казано: На Яни Янев ще му клъцне бялото гърло червения башибозук, въпреки че е тъпо да ангажираш една подобна организация с политика, ама това е България, яшасън ПК Тракия!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/3/17 00:12

    Прав е Д.Кирев по-горе.Трябва да се извинят УС на Тракийското д-во на комуниста/сега вече социалист/Тракиец.Били и от СДС и от Герб и т. н. Как може като ония отгоре им нареждат да гласуват за БСП те да се правят на улави и то не за първи път и през 2011 и през 2015 и на президентските избори, когато им пробутвали двойката Ивайло Калфин-Стефан Данаилов(Стефчо май по-рано стана коалиция с ДПС ама нейсе)и сега на 26.03 пък и за Първанов още по-рано.Вземете пример от Д.Кирев и марш в строя.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/3/17 07:45

    ако имате сключено споразумение с партии вие сте за ПОКУРАТУРАТА
    сдружения с нестопанска цел не могат да имат нищо общо с политически партии

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/3/17 17:57

    От Кърджали не се съобразявали с взетите общи решения от ПК Тракия и от ЦР на СТДБ- демек Красимир Премянов. Така било и 2011 и 2015 и 2017 - решения дружествата да гласуват за кандидатите на БСП. И кои стеса тези дето сте взимали това решение. В сайта на СТДБ се виждат 1.Премянов,Т. Бояджиев,Михаил Вълов- тоя дето е от Ямбол, пък кандидат в Бургас, Румяна Вълчева от Варна, Тодор Ангелов от Бургас...Премянов какво се криеш отзад и дърпаш конците. Тракийските дружества си ги направил първична партийна организация на БСП. Вън от Тракийските дружества.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/3/17 18:43

    Правилно е изразил становището си Яни Янев. Тракийското дружество е НПО по закон, на него му е забранено да се занимава с политика. Излиза, че всички тракийци са комунисти-бесепари, а това няма как да е истина. Тия в София нещо са се забравили. Аз им искам оставката. Не искам никой да ме прикача към БСП. Оставка на шефовете тракийци в София.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен3/3/17 20:44

    Всички сме за народната партия БСП.Да живее БСП.Най сетне дасе оправи тази страна.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.