В празник за деца, учители и родители се превърна откриването на обновената сграда на детска градина „Баба Тонка" в кв. „Възрожденци". Лентата прерязаха кметът на Кърджали Хасан Азис, заместникът му Веселина Тихомирова и директорът на градината Маргарита Спирова. Преди това децата поздравиха гостите с подготвените от тях песни и танци.
Към малчуганите и техните преподаватели се обърна с поздрав зам.-кметът Веселина Тихомирова, която в аванс пожела на всички весел 1 юни, и успешен старт в училище наесен за най-големите.
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис пък се обърна с въпрос към децата, дали градината им харесва повече сега? В отговор получи задружно и звънко -„Да".
Инж.Хасан Азис сподели пред присъстващите, че има добри спомени от детската градина, където преди години се е включил в боядисването на катерушките на детската площадка. „Тя отново се нуждае от боядисване и ако се наложи ще дойда пак", каза кметът. „През годините общината е инвестирала най-много в образователната инфраструктура, защото образованието и възпитанието на децата за нас са приоритет. От всички 22 детски градини почти няма такава, която да не е санирана по програми на ЕС, национално финансиране или със собствени средства на общината и това ще продължава и занапред. Предстои ни изграждането на още едно детско заведение..", подчерта инж. Хасан Азис.
Той изрази удовлетвореност на направеното по време на ремонтните дейности в ДГ „Баба Тонка", където се обучават 150 деца в пет групи. Положена е близо 800 кв. метра топлоизолация, над 1000 кв. м външна минерална мазилка, подменени са и 135 кв. м дървена дограма с ПВЦ-прозорци със стъклопакет. Стойността на ремонтните работи възлиза на близо 95 000 лв. Ремонтът е финансиран от Държавния бюджет за 2016 година. Изпълнител на дейностите е „Стилмед-СА" ЕООД гр. Кърджали.
Ремонтът на детската градина е част от обществена поръчка, включваща ремонтни дейности на общо 11 обекта от образователната инфраструктура, финансирани със средства в размер на близо 600 000 лв. Бяха осъществени различни по обем дейности по подмяна на дограма, хидроизолация и вътрешни ремонтни в ДГ „Здравец", ДГ „Орфей", в детските заведения „Максим Горки", „Щастие",„Ян Бибиян", както и в „Ученическо общежитие"№3 в областния град и в ОУ „Климент Охридски". Обществената поръчка обхващаше и ремонти в детски градини в три от селата на общината - с. Костино, с. Рани лист и с. Широко поле.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/5/17 21:37

    Saniraneto e patent na GERB....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/5/17 15:30

    Ще се строи нова детска градина? Много добре, но защо не се ремонтира Детска градина "Мир"? Преди години, тя беше едно от най- хубавите детски заведения в града, изоставиха я, занемариха всичко, а сега ще строим нещо ново.Тя беше един "ДЕТСКИ РАЙ".

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.