Вечер на турската култура и изкуство беше проведена в момчилградското читалище "Нов живот". Тя беше организирана от Общината и Сдружение за турска култура, изкуство и взаимодействие, а поводът беше осмата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Изпълнители от сдружението представиха автентични песни и танци. Бурни аплодисменти предизвикаха изпълненията на турска фолклорна група от гръцкия град Ксанти. Чуждите изпълнители бяха поздравени от кмета на община Момчилград Сунай Хасан.
„Разстоянията са къси, а вече и комуникацията е лесна. Надявам се, че тази вечер полагаме началото на едно взаимодействие в сферата на културата", обърна се кметът към гостите от Ксанти.

Момчилград не забрави певеца на родопската душевност

Поетична вечер, посветена на Осман Азис, беше проведена в зала "Розари" в читалище "Нов живот" в Момчилград. Творчеството на поета беше представено пред любители на поезията. Тук бяха и хора, които са познавали Осман Азис.
Той е роден в село Неофит Бозвелиево. Завършил е турска филология в Софийския университет. Целият живот на Осман Азис е бил посветен на поезия, в която възпява бита и душевността на родопчани.
Поетичната вечер завърши с миниконцерт на група "Букет", която изпя любими песни на Осман Азис.
Проявата е част от културната програма, посветена на осмата международна среща „Момчилград винаги в сърцето ми".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/7/17 21:21

    Общината май работи само с една фолклорна група ! Дългата ръка на стария момчилградски партиец от Кърджали !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.