Милош Баич е роден на 27 април 1994 година в Баня Лука, Босна и Херцеговина. Играл е за елитните сръбски отбори ОФК „Белград“, „Напредак“, „Младост“ Лучани и БСК „Борча“. 
23-годишният футболист, който има 3 участия в сръбския младежки национален тим, стана част от „Арда“ със свободен трансфер. Договорът между сръбския нападател и президента на клуба инж. Петър Пешев бе подписан в 14.30 часа на 23 август 2017 година. Контрактът е с продължителност до 23 август 2020 година, като най-вероятно ще се актуализира още през следващия сезон, когато „Арда“ влезе във Втора професионална лига.
Сърбинът се появи на стадион „Дружба“ за първи път във вторник заедно с мениджъра си Божо Джуркович, бивш играч на ЦСКА.
Баич е открит за големия сръбски футбол от специалистите на ОФК „Белград“. През 2012 година „Напредак“ брои 200 000 евро на белградчани, за да подсили тима с нападателя.
Сръбските футболни специалисти сочат високия 183 см Баич като талантлив нападател, който играе силно и като дясно крило, и като ляво, но  най-силен е в центъра на атаката.
Разговаряме с новото попълнение на „Арда“ минути след подписването на 3-годишния контракт, продължаваме интервюто и след първия отбелязан гол в контролата с „Хасково“ (вижте видеото долу).

Как се чувствате в новия клуб? Звънят ли ви приятели, какво им казвате за Кърджали?
Радвам се, че съм в Кърджали, че подписах договор с отбор, който си е поставил високи цели. Забележителна е организацията тук, инфраструктурата, методите на работа. Селекцията е отлична, стадионът е на високо ниво.
На приятелите и близките си казвам, че се намирам в красив и зелен град, а за отбора тепърва ще се говори много в България. Долових това по време на първата тренировка и в първата контролна среща, в която играх.

Правили сте забележителни мачове, имате силни изяви срещу „Цървена звезда“. Какво е да си бил на белградската „Маракана“ и да създаваш голови положения пред вратата на гранд като „Цървена звезда“ и сега на стадион „Дружба“, собственост на третодивизионен клуб?
Но клуб, който си е поставил много високи и достижим цели, ако позволите да добавя. Независимо къде и за кого играя, винаги давам максималното от себе си. Това, което виждам в Кърджали в първите часове и първите дни, ми дава основание да кажа: За мен е чест да играя за „Арда“. Клубът ще влезе в елита на българския футбол. А знае ли се, може и с „Арда“ някой ден да играем на „Маракана“ и други големи стадиони. Турнирните битки дават всевъзможни варианти, изненади, приятни емоции. Колкото до стадиона в Кърджали, той е приятен за окото още като стъпиш на него. Ето, докато си говорим, вървят ремонти. Променя се, става по-модерен.

И от мач на мач се пълни повече…
Да, новите ми съотборници ми казаха и това. Феновете ще бъдат 12-ият играч на „Арда“. Вярвам, че ще пълним стадиона всеки път, когато играем.
Хубаво е, че отборът е започнал силно първенството, с две убедителни победи – 4:0 и 6:0, и е на първо място.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/8/17 16:08

    Играй с душа и сърце за Арда.
    Хората ще те заобичат защото
    ти вече си един от нас.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.