41 души ще работят в Общинското предприятие „Паркинги и гаражи и зони за паркиране”, което се създава по предложение на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис.
Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет.
Дейността на предприятието ще бъде управление, поддържане и търговска експлоатация на платената зона на паркиране. Ще организира също  принудително отстраняване на неправилно паркираните автомобили. Седалището на предприятието ще бъде на улица ”Републиканска” № 48 А. За осъществяване дейността на предприятието ще се разкрият 41 работни места, пише в докладната записка на кмета.
Създаването на предприятие „Паркинги и гаражи и зони за паркиране” се налага заради прието решение на Общинския съвет, с което е изменена и допълнена Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали. Въвежда се платено почасово паркиране  – „синя зона”. С Наредбата са определени обхватът и местоположението  на зоните за платено паркиране, таксата за паркиране, условията за паркиране по постоянен адрес и преференциално паркиране, се уточнява в предложението на  кмета.
Общинските съветници трябва да гласуват и правилник за дейността на новото предприятие „Паркинги и гаражи и зони за паркиране”. В него ще се регламентира каква точно работа ще върши, как ще я организира, структурата и числеността и обектите на управление.
Целта е с предприятието да се засили контролът за паркиране в централната градска част на Кърджали, да се облекчи трафикът и затрудненото паркиране, да се ограничи безконтролното паркиране по тротоари, плочници и зелени площи и ефективно да се експлоатират паркингите.
Както вече 24rodopi.com писа, първоначалната инвестиция, необходима за изграждане на „Синя зона” в Кърджали, е около 180 хил. лева без ДДС. За издръжка на новото предприятие ще са необходими към 340 хил. лв. Очакваните приходи за една година са около 600 хил. лв. Част от приходите ще се използват за ремонтиране на тротоари, поставяне на нови пътни знаци и за обновява маркировката в града.
31 ще бъдат зоните за почасово паркиране. Както вече 24rodopi.com писа, Синя зона ще бъде обособена в Кърджали между улиците „Булаир", „Републиканска", „Дж. Вашингтон", „Македония", „Климент Охридски", „Беласица", „Сан Стефано", „Стадионска" и булевардите „Тракия" и „България". В тази зона има възможност за обособяване на 500 паркоместа, което ще стане поетапно и съобразено с конкретните условия на всяка улица.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Чае Шукарея20/9/17 11:23

    И ние от квартал Боровиса искаме синя зона

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/9/17 08:31

    Вземете оправете улиците в града, стига само сте мислили как пари да вземете от хората, пътищата са под всякаква критика, да не говорим за легналия полицай до бензиностанция Симекс, в малката уличка, където колкото и пъти да мина от там ми опира колата отдолу. Най-чупения град.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/9/17 10:32

    Kude do OKS-to li . . .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/9/17 11:12

    Поредните 41 хрантутника. А за велможите около общината що няма да има синя зона. Да живее електората

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.