По 50 лева на ден за арестувана безпризорна крава подействаха дисциплиниращо на градските чобани в Кърджали. След първите около десетина задържани животни, граждани вече не подават сигнали за пашуващи между блоковете добичета. Това сподели за 24rodopi.com управителят на общинското предприятие „Озеленяване, чистота и благоустройство" Раид Идриз.
Припомняме, че приютът за безпризорни животни заработи в края на юли.
„Всички добичета бяха освободени след ден престой след като собствениците си платиха необходимата сума. В същото време те трябваше да плащат и актове от Общината. В началото на кампанията ни заливаха със сигнали, от месец вече няма нито един. Патрулът обаче все още обикаля в града за безпризорно пашуващи животни", посочи Раид Идриз.
Припомняме, че според наредбата на Общината актът започва от 150 лева, а на ден тарифата „престой" е 50 лева.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/9/17 11:16

    Елате в Байкал - има цяло стадо

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/9/17 11:16

    Кой е номера за подаване на сигнали?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/9/17 12:53

    в с. глухар също има незаконна търговия с животни, гледат се в такива условия където няма никакви стандарти, призовавам от хеи и инспекцията по труда да отидат и да видчт за какво става въпрос. Моля чуйте този сигнал. Животните ги продава единственото ромско семейство в с. глухар !!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/9/17 13:47

    Kakvoto i da stane v toz jivot-vse siromaha tegli tejestta na jivota.na bogatiya150.lv.e edno depo gorivo.azasiromaha.koyto edvam otselyava sa mu.edin meses.izdoyano mlyako.:;-hora dayte da pomislim kato.vzemame resheniya.gospoda upravlyavashti.((

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/9/17 14:07

    Защо патрулиращите не се отбиват и в селата?Или тези хора ви трябват на четири години ведньж. В селата свободно пашуващи животни вече нормално явления.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/9/17 15:04

    Ние група кърджалийци се питаме и търсим отговор от кмета и другите отговорни лица. Как се допуска току що завършеното саниране на бившето помощно училище в Кърджали, сега да рушат санировката и да свалят и бракуват нова алуминиева дограма, за да построят външен асансьор. Чия умна глава троши държавни пари от данъците ни. С тези хвърлени на вятъра пари за дограма и саниране пари, поне можеха да закърпят някое друго рухнало училище, в което мръзнат децата ни.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/9/17 17:24

    Това важи ли за седемте общини?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/9/17 19:17

    Горе на Чилик до Пункта,колкото искаш безпризорни крави,на Детелината също.Публикувайте телефон и ще видите колко сигнала ще получите......

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/9/17 07:44

    ДАЙТЕ телефонния номер , на който можем да сигнализираме! Пускате новини, които за безполезни. Общинарите отбиват привидно дейност , както обикновено!Защото НЕ ИСКАТ да се подават сигнали и да им се създава работа! Моля, изискайте и публикувайте телефонния номер, на който да сигнализираме и тогава ще има добре свършена работа!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.