Как
се готвят 100 килограма пилешко месо в юнашка тава - това демонстрираха шеф
Николай Илиев и помощните му по време на Международния фестивал на
традиционните храни, поминък и занаяти „Кулинарното наследство на Тракия”,
състоял се в събота в Ивайловград. Над 900 местни жители и гости опитаха от
вкусното ястие, наречена „.юнашка гозба“. Тавата погълна 100 кг пилешко месо и най-различни
зеленчуци.
„Ивайловградчани
казват, че в древната Орфеева планина и в щедрата земя на Тракия се раждат
най-вкусните и уханни плодове и билки, затова и традиционните гозби и местни
тестени изделия са най-вкусните. По време на фестивала всеки се убеди в това,
всеки можеше да опита от ястията. Отлична оценка на организаторите бе дадена и
от гостите от Гърция и Турция. Поздравления за прекрасния празник.“, заяви пред
24rodopi.com областният управител Никола Чанев.
Фестивалът
се провежда за 6-и път. Със свои щандове се представиха гости от Гърция и
Турция. В Ивайловград пристигна и група от побратимения френски град Лонго.
24rodopi.com
















Post A Comment:
0 comments so far,add yours
Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK