Дървата за огрев в Кърджалийско не се раздават по партийни списъци, а по заявки, изготвени от кметовете на кметства и впоследствие коригирани от общинския кмет и ако някой е ощетен, причината е във вътрешното преразпределение и пренасочването на доставки от едни села към други по усмотрение на местната власт, но в ущърб на хората, реагира общинският съветник от ГЕРБ Наим Наим по повод твърденията на ДПС-активисти за двоен стандарт в горите и политическа намеса при снабдяването. Общината променя предварителните заявки без да се съобразява с реалните потребности на домакинствата и с възможностите на Горското стопанство, категоричен е Наим Наим. Има и кметове, които са преотстъпили своите квоти. На 10 318 куб.м възлизат заявките за новия отоплителен сезон в община Кърджали, сочи справката, която съветникът е изискал от ДЛС „Женда", посочиха от пресцентъра на партията. В това число влизат и количествата, предназначени за кметствата, училища и детските градини, които държавното предприятие обезпечава. С разрешение на ЮЦДП – Смолян са предвидени още 3 260 куб. м. За сравнение, през миналата 2016 г. са добити 8 749 куб.м широколистна дървесина, а през 2015-та – 6 630 куб.м, което означава, че добивът е увеличен почти два пъти. 5 526 куб.м дърва в общината вече са доставени. Още 1 000 кубика са на склад. „Всички кметства, които са направили заявки за домакинствата и са ги платили, са заредени с дърва за огрев. В останалите населени места снабдяването върви по график. Държавата изпълнява стриктно ангажиментите си към местното население. Крайно време е местната власт да организира и добив в общинските гори. Това би облекчило режима на снабдяване. Колкото до политиката с дървата, тя винаги е била патент на ДПС и обвиненията срещу ГЕРБ са нескопосан опит за прехвърляне на проблема от болната глава на здравата", заключи Наим Наим.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/9/17 17:29

    Г-н Съветник в район Енчец колко кубика дърва за огрев сте РАЗДАЛИ аджаба. Благодаря предварително за отговора Ви.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/9/17 18:17

    Naim zasto mi prikazvas gluposti ilizes horata dirvstase razdavat po spisici ot vashata partoya na vasite aktivosti tisi golyam glupak kato ervin gadjala pomnisli ce ot djebel si vzimase dirvata vieste bezglasna bukvs dirvatase razdavat po partiyna linia s spisici ot staboveta nedey talentless said otvaryam ustata steti dokaja najivo s jurnalistite ste donesa valia Akcieva Naimcoo

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/9/17 18:23

    Naimco stigasvasite liji dirvatase raspredeliat po partiyna linia davate po edin spisik na direktorite nedey dase podigravate shorate stedoyde ivasiya kray

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/9/17 18:36

    Pithy vdjebel sivetniko

    ОтговорИзтриване
  5. Сунай Али18/9/17 20:53

    Елате да видите как се раздават ГЕРБаджийските дърва в Широко поле и ще си говорим после пак..

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/9/17 21:40

    Джебел сички дпс ри взеха дърва но и не герберите.герберите останаха без дърва заради горските

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/9/17 22:52

    Разсъждавате с герберско високомерие г-н о.съветник,Вие сте далеч от проблемите на обикновенните хора!Влезте по селата и вижте тревогата у селянина който живее в средата на гората но не-може да погледне към гората защото ВАШАТА ГОРСКА ДЖАНДАРМЕРИЯ и членове доносчици са на "ВИСОКО РАВНИЩЕ"Парите от немотия събрани,налице за 500 куб.м.дърва отговора е ще ви осигурим 200 куб.м.Не ви ли е срам в Кърджали 1 тон дърва 180-200 лв.плюс превоз.А в съседни областни градове 1 тон струва 45 лв.с превоз.В резултат от"Специалните" ви гербаджийски грижи и внимание към Кърджалийското население!!!Знайте всяко търпение има ПРЕДЕЛ!!!Знайте преди 1944 всяко село имаше своя гора,предоставена от ЦАРЯ. ДО 60 те 70 те години за всяко село се определяше ежегодно парцел СЕЧИЩЕ, не мислете,че вие сте всьо,всьо,че сте най умни и способни (пишман) политици!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Naimcho hodi po selata,sreshtni se s horata,sreshtni se s horata
    nakraya se sreshtni i s kmetovete na selata koito po zakon sa zadiljeni da pravyat spisitsi za dirvata za ogrev,a ne chlenove na opredeleni partii, v sluchaya na GERB.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/9/17 09:07

    НЕГРАМОТНИК КОЙ ТИ НАРЕДИ ДА ГОВОРИШ ТОВА НЕ СА ТВОИ МИСЛИ

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/9/17 09:17

    Кой е този Наим наивния,като говорител на Горското го раздава,абе аллахънкулу ще ти пресъхне езика,кой ти ги написа тези подробности,сатма халкъ ,предател

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/9/17 11:19

    kakiv sivetnik moje da e toy be ... samo popilva kvotata ot maltsinstvata / inace ne go brisnat za nisto ....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/9/17 11:59

    Яла да видиш в Момчилград как Шуки Вели раздава дървата тогава ще говорим. На 70г. още работи в горското.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/9/17 12:48

    хахахаха Наимчо, тихо че много се изложи чоджум

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/9/17 12:54

    Все пак герберите са научили нещо от Б.Б.И те точно като него винаги прехвърлят вината на други.Вярно е г-н съветник,че дървата си разпределят първо на гласувалите за ГЕРБ,след това на останалите.А списъците се правят още по време на предизборната кампания.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/9/17 15:05

    V selo pepelishte dokaraha samo na edin I toy e gerbaciya v grafit komers raboti na panoyot firmata dasteryamu e deputatka ot gerp I v selo ayrovo karaha na nyakoy I tesa ot gerp

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен19/9/17 16:23

    Наим е този ,който се спаси и не иска да чуе за боклуците ,бандитите
    и мафията на ЕАД - ДПС.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен20/9/17 11:37

    До 18.9.17/18.17 и до всички останали които са написали на латиница,научете се да пишете на кирилица като сте толкова умни че нищо не разбрах от написаното от ваша стеана..вие живеете в България в крайна сметка..Що се отнася до Наим,Наим е умно момче работи му главата..Хайде моля ви се идете да се научите първо да пишете на кирилица за да можем и ние нормалните хора да ви разберем от какво ви боли корема..ПРОСТ НАРОД,СЛАБА ДЪРЖАВА!!!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен20/9/17 16:56

    Ало редакцията защо не ми публикувате комантарите..да не би и вие да сте от дпс ???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.