От последните местни избори изминаха две години и нещо. До следващото пускане на бюлетини в урните, от които ще „изскочат“ новите кметове и общински съветници остават по-малко от две години.
Това е положението - започна обратното броене!
Какво мислят в местните ръководни ядра на партиите?
Вече представихме ситуацията в Кърджали (вижте тук), Черноочене (тук) и Момчилград (тук), днес във фокуса ни е Крумовград.
Сбито, протоколно, нещата изглеждат така:
ДПС – Знаете ли защо Доган нарича Себихан Мехмед „Желязната лейди“ и накъде върви Крумовград в момента!?
Труден период изживява ДПС, а големият тест за партията ще бъдат следващите местни избори. Затова Ахмед Доган прави списък на мъжките момчета, които да вдигнат партията на крака и да я представят пред цяла България с нова визия. Мъжки момчета!
А в списъка на мъжките момичета на първо място е Себихан Мехмед. За домашно на опонентите й – поразпитайте защо Доган нарича г-жа Себихан Мехмед „Желязната лейди“!?
Сиреч, и през есента на 2019-та година ДПС отново ще заложи в Крумовград на Себихан Мехмед. Ако тя е решила, че е уморена, че е дошло време за промяна, че е дошло време да се даде път на по-младите и подготвени от нея кадри, тогава ще застане пред Доган и Мустафа Карадайъ и ще каже: „Това момче от екипа ми ще е следващият кмет на Крумовград! Гарантирам, че ще спечели изборите на първи тур!“.
И ще направи грешка, защото мандат 2019-2023 й се полага! Той е нещо като уникален десерт след разкошен обяд – не се пропуска… хем ти се полага, хем трябва да демонстрираш класа, хем да уважиш труда на персонала. В периода 2019-2023 Крумовград ще стане може би най-желаното място за живеене сред малките градове в България. Още на старта на мегаинвестицията на „Дънди Прешъс Металс“ в Крумовград стана ясно, че по много показатели вече изпреварва другите общини. Пример – собственикът на малък апартамент в Крумовград вече печели повече от отдаването под наем, отколкото собственикът на два такива апартамента в Кърджали!

А златодобивът ще стартира през 2018-та.
ГЕРБ – имат електорат, липсва силната фигура!
Традиционно внушителен брой избиратели, но липсата на силна фигура лишава ГЕРБ от поднасянето на голяма изненада на изборите. Така е било, натам вървят нещата и сега. Малко кметства, малко съветници и толкоз.
ДОСТ – Ех, ако през март 2017-та имаше местни избори! Да, ама ще са чак през октомври 2019
Ако местните избори се бяха провели през март 2017 година, партия ДОСТ със сигурност щеше да стане втора политическа сила в община Крумовград. Много ефектно и увеличаващо електоралната армия звучи това: ДОСТ е единствената партия на турците в България!
Както са тръгнали нещата в партията на Лютви Местан и промяната в отношението на Анкара, до есента на 2019-та този рефрен ще остане като хубава стара песен, изпята фалшиво от самодейци.
Важно уточнение – сред местните ДОСТ-аджии има много по-читави хора от тези, които са в националното ръководство и ако всички местни инициативи не са постигали целите си, то е заради лошия имидж на тези "горе".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/11/17 11:52

    ами да смяна на ръководството на герб в крумовград иначе сме много избирателите

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/11/17 12:46

    Дост ще е с кандидат кмет/ица изненада за всички и лице което е обичан/а от всички етноси Не като сегашната която я е страх да излиза сред хората

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/11/17 13:03

    Кандидат от дост щял да бъде мюмюн от подрумче

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/11/17 13:04

    Един от двамата Метин Байрамали или Абедин Хаджимехмед ще е общ кандидат на дост и дпс

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/11/17 14:20

    По анализа и прогнозата на анализатора има още да се тегли и да се робува на падихшахите, на султаните и на Ислямистите на ЕРДО.Мъка ми е за България,мъка ми е.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/11/17 20:30

    Бсп ги няма

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/11/17 20:50

    От източници за бъдещ кандидат на ДОСТ са мислили д-р Мустафов ,Василев или Мюмюн , поне така се говореше днеска в кафенето . Имали още един който учил в западна европа

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/11/17 08:21

    Има много по кадърни лица в общината, но ги задушават старите муцуни и не им правят път за развитие .Властта е сладко нещо-

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/11/17 09:57

    ГЕРБ+БСП+ДОСТ ще имат обща кандидатура турчин/туркиня

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/11/17 11:54

    Достаджии и герберите са мислили за кандидат архитекта Ремзи или сина му

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.