Общините от региона се обявиха за обща политика в областта на земеделието

ДПС настоява правителството да оттегли предложението си за драстичното увеличение на осигуровките на земеделци и тютюнопроизводители. Това стана ясно след срещата на представители на Движението за права и свободи със земеделските производители в региона, състояла се по инициатива на Областния съвет на партията.
В нея участие взеха зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали инж. Хасан Азис, народните представители Ерол Мехмед и Адлен Шевкед, областният лидер на Движението Изет Шабан, областният председател на Младежко ДПС Байрам Байрам. 
Срещата-дискусия събра на едно място десетки представители на бранша, които имаха възможност да поставят лично своите въпроси пред народни представители, кметове на общини и председатели на общински съвети. Тук бе и директорът на НАП-Кърджали Елван Гюркаш.
„ДПС е категорично против заявеното намерение на ГЕРБ и „Обединени патриоти" за драстичното увеличение от 300 на 480 лв. минималния размер на осигурителния доход на регистрираните земеделски производители", каза народният представител Адлен Шевкед. По думите й, голяма част от средните и малките производители живеят на прага на бедността, а увеличението на осигуровките им ще ги принуди да се откажат от сектора.
„Единствено депутатите от ДПС в Народното събрание се обявихме против безумното предложение. Вярвам, че ще успеем да защитим земеделските производители и вносителите ще се откажат от недалновидното си предложение", посочи тя. Предложението на ДПС е за минимално увеличение от 300 на 330 лв.
Според колегата й Ерол Мехмед, този акт е посегателство върху хляба на земеделските производители. „От ПГ на ДПС внесохме също законопроект, който предлага преизчисление на всички пенсии. Предложението ни е съотношението между ръста на осигурителния доход и ръста на потребителските цени за предходната година от 50/50 да стане 75/25.
„Управляващите много бързо забравиха своите предизборни обещания да бъдат увеличени пенсиите. В проектобюджета на държавата са предвидени 2 милиарда лева излишък. За дългоочакваната от пенсионерите мярка ще са необходими не повече от 290 милиона лева", бе категоричен Мехмед.
На форума бе взето решение за въвеждане на обща политика на общините от региона в областта на земеделието. „Кметове на общини и председатели на общински съвети, заедно с експерти ще обсъдим възможностите за общи действия във връзка с отдаването на земи от Общинския поземлен фонд", каза инж. Хасан Азис.
Фермерите от Кърджали бяха запознати и с актуалните мерки от Програмата за развитие на селските райони.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/11/17 16:16

    Управителите на Осигурителните каси миналата седмица имаха среща с г-жа Караянчева и г-жа Адлен Шевкед и предложиха
    След като минималната заплата се увеличава с 10% нека и на земеделските производители се увеличи също с 10% ,а не както е сега 60% увеличение

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/11/17 16:16

    Ако може кърджалийските земеделци или други или трети да не се закачат за нищо да не плащат по големи осигуровки ,да получават инвалидни пансии а да ходят по цели села в чужбина и т.н. да са в Турция и там пенсия ие т.н. тука е разграден двор.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/11/17 16:21

    Кога почват ефективните стачки
    Омръзнахте ни всички ,ако не успеете да оставите на 300лв осигурителния доход ,г-жи и г-да общински кметове и депутати подайте си ОСТАВКИТЕ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/11/17 16:47

    С какви земеделски производители сте се срещнали господа ??? Толкова ли са те или толкова ли от тях се интересуват от темата ? Ако е така, захванали сте се с умряла " риба " и си губите времето !Дайте нещо по сериозно и реално. Няма ги вече земеделците, които се надяват на вас ! Ако ГЕРБ организира някоя тема ще видите как пълни залата ! За съжаление вече не сме актуални с това областно ръководство и заспалите кадри по общини. Обричате хората на ниски пенсии и обезщетения в бъдеще.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/11/17 18:28

    Kakvo oznachava zemedelci...samodivi granchari li?...kade sa...pokaji edno zemedelec...da gleda, da vijda na nego...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/11/17 19:26

    A vdiganeto na danuk sgrada i danuk koli s 50 procenta ot obshtina Kirdjali ot nova godina ot DPS kakvo sa???????gospoda depesari

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/11/17 22:14

    Голям смях ще падне,ако ми публикувате няколкото думи,които ще споделя.Може ли в целия екип на ДПС да няма поне едно християнско име в ХРИСТИЯНСКА БЪЛГАРИЯ?Това каква партия е?Хора не останаха в областта,а вие ми скачате за данъци.А Сега ми кажете в коя област на България има най-много инвалидни пенсии?Не ми се продължава с филиалите за висше образование.Всеки,който може да си напише трите имена/макар и с грешки/е дарен с диплома.Оставете хората на мира за да гласуват за различни партии.За да започнат партиите да се надпреварват за нашите гласове стремейки се да внесат блага в областта.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/11/17 22:16

    ДпС вече е история,

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/11/17 07:38

    Stom coveka zaslujava pensiya da si go poluci ne zavisimo dalie v cujbina ili v turtsiya v kraya na kraistata te sa dali mladinite v bilgariya

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/11/17 08:33

    На тия отпред изобщо не им пука за Вашите осигуровки.......

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/11/17 08:57

    Осем години държахте Земеделското министерство,освен,че ликвидирахте земеделието друго нищо не направихте.Къде ги виждате тези земеделци,има ли такива?.Не г-да няма вече земеделци,а причината за това сте Вие.Крокодилските сълзи вече не помагат.Помислете над въпроса на почетния председател на ДПС "Как ще върнете 200 000 не гласуващи за ДПС.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/11/17 09:00

    Тези в залата ли ще накарат правителство да оттегли предложението си за драстичното увеличение на осигуровките на земеделци и тютюнопроизводители? - МИСИЯ НЕ ВЪЗМОЖНАААААА.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен21/11/17 09:25

    Половината осигуряващи се като земеделски производители не произвеждат нищо. Просто са обречени на гад и мизерия. Безработни, самотни, бременни. Плащат осигуровки само и само за да събират точки /пълнят хазната/ и гледат горе Маниту някой ден дали ще махне задължителните 40 години стаж. Има една крава и една коза и една кокошка -земеделски производител "Хайде де"!. Така ли заблуждавате Европейския съюз? Отчаян и излъган народ от политици и това е.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.