Върнаха делото на Куша за ново разглеждане заради нарушения

Една от най-емблематичните ъндърграунд фигури в Кърджали отново се размина със затвора след последния си удар в областния град, научи 24rodopi.com. Д. Ю.-Куша ще бъде на свобода поне докато отново не влезе в съдебната зала. Окръжният съд отмени последната присъда на „крими кошмара”, както е известен в града мургавият родопчанин.
Припомняме, че Куша отнесе присъда от 6 години и 6 месеца „лишаване от свобода” от районния съд. Той бе признат за виновен за измама в размер на
5 850 евро. Д.Ю. успял да заблуди кърджалиец, на който трябвало да продаде евтина електродомакинска техника, представяйки се за дистрибутор.
Делото бе многократно отлагано, като Куша в нито един момент не влезе в следствения арест.  Беше на свобода срещу парична гаранция от 1 000 лева. Той успяваше да избегне мярката „Задържане под стража“ заради лечение и претърпяна операция на тестисите, която според него не е дала очаквания резултат. Дори представи уведомително писмо от престижна клиника в Германия, че тамошен екип е готов да го прегледа и евентуално да оперира, но съдебният състав не уважи искането му, мотивирайки се, че българската медицина е на висота и у нас има специалисти, които могат да извършат посочената хирургическа манипулация.
В крайна сметка, Д.Ю. бе наказан от състав на Районния съд, но след обжалване от страна на защитата му присъдата бе отменена от окръжните магистрати заради процесуални нарушения. Не ставало ясно кога точно е извършено деянието, което затруднявало защитата на подсъдимия. Според адвоката на Д.Ю., „ в присъдата липсва конкретизиране на предмета на престъплението „измама”, като общото посочване на „електродомакинска техника” водело до непълнота в обективния състав на престъплението”.
Окръжният съд върна делото на първа инстанция, където трябва да бъде разгледано от друг състав.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/11/17 12:24

    te taka sa ciganite topat i ne vlizat a kolko nevini du6i izgoriha tez cigani 6to maiki proplakaha kolko narkomana napraviha vav grada tez mangali ama bog si znae rabotata rano ili kasno vseki 6te otgovarq pred vsevisnia

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/11/17 13:50

    Тоя мангал много хора излъга и пак е на свобода

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/11/17 15:14

    окръжният съд да му изплати сега и обезщетение, скапана система.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/11/17 16:28

    В затвора е

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/11/17 17:44

    Кой е адвоката?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/11/17 21:02

    Zabelejete Edna ot naiiiii emblematichna figora ot undargraynda.nema takava darjavaaa

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/11/17 04:03

    Ква емблематична фигура е тоя информатор на полицаите,той е близко до акъла да се сети човек,вътре им е мястото на такива крими легедни от 1001 нощи хахах

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/11/17 04:03

    Ква емблематична фигура е тоя информатор на полицаите,той е близко до акъла да се сети човек,вътре им е мястото на такива крими легедни от 1001 нощи хахах

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/11/17 15:21

    Erko i sabri she go opraviat

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/11/17 00:34

    Kusha sas sinite ochi vseki den boi qde mangala ela po vazrojdenci stiga se kri mezdu mirizlivite cigani ... Onum ali

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/11/17 09:15

    Koruptsiya do dupka puskat dilarite hvastat opotrebitelite

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.