Източните Родопи губят точки във всяка една класация и бавно се спускат към дъното, показват всички икономически анализи. По един показател обаче са с твърди позиции-все още патриархалното е основен нюанс при изграждането на общия пейзаж с човешки фактор. Стандартът на живот може да е нисък, парите да не достигат, домакинствата да живеят в лишения, но когато стане въпрос за любов-то тя винаги е споделена с поне над 150 души. Това е „мизата” на сватбените покани. Тоест, има-няма средства, сватба трябва да се вдигне-традицията повелява.
Регионът е в челото по най-малък процент на двойките, решили да имат деца без да са сключили брак. Едва 38 на сто от нашенци са пренебрегнали патриархалния постулат в региона „Първо сватбата, после потомството”, става ясно от статистическите проучвания на Националния център по обществено здраве. 846 бебета са проплакали в региона от началото на годината, а сигурното е-над 60 на сто в семейства, в чиито албуми има снимки на накипрените мама и тате в сватбения ден.
В същото време в национален мащаб данните сочат-през миналата година у нас са се родили 64 984 бебета, 59% от които са извънбрачни…
24rodopi.com
На снимката: Къна или загрявка за сватба в Кърджали. Джангър до небесата, тоалети-както си трябва
„Сватбен гурбет”– бачкане за булка и 200 - 300 „гладни и жадни” у дома!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.