От РИОСВ провериха и дерето във „Веселчане”
На какво се дължи непоносимата миризма и какво точно излива „Теклас” в гората край производствените си цехове? На този въпрос отговор ще бъде даден до 20 дни. Това е периодът, в който пробите от двете „рекички”, изливащи се в дерето край фабриката, ще станат ясни. Те бяха взети в сряда от експерти от три ведомства-РИОСВ, Регионална лаборатория-Хасково и Басейнова дирекция-Пловдив.

Проверката бе извършена след публикация на 24rodopi.com от 11 декември със заглавие „На вниманието на РИОСВ: Воня и… отрови? Какво излива „Теклас” в гората?”.
От РИОСВ провериха и дерето във „Веселчане” след поредната публикация на 24rodopi.com, дошла след сигнал от граждани за силна миризма и променен цвят на водата.
Четете още по темата - в четвъртък във всекидневника „24х7 Родопи“


24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/12/17 18:24

    сега тези които изхвърлят ще дават подкупите и всичко ще е ок даже водата ще е годна за пиене

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/12/17 18:26

    В нормалните европейски страни и даже и в Турция
    Веднага на място се прави проверката с лаборатория в микробуса и се казват пред журналистите резултата и тогава няма подкупи

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/12/17 18:27

    Ако кажат ,че е годна за пиене нека шефа на тези предприятия да пие от тази рекичка пред медиите

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/12/17 18:57

    Az da vi kaja li kakiv ste e rezultata:pri napravenata proverka narusenie ne se ustanovi.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/12/17 22:22

    Много секси са тези с кофичката и шишенцата

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/12/17 00:54

    ХИМИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ СЕ УСТАНОВЯВАТ НА МОМЕНТА. ЗАЩО СА НУЖНИ 20 ДНИ??? ЗА ДА СЕ ПОТУЛИ ВСИЧКО ЛИ???

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/12/17 06:34

    Да спазват закона или да си заминават за Турция .И те и ВКС.Работните места не са на всяка цена.И ако водата се окаже чиста , да закарат Георгиев да пие от нея , на място!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/12/17 08:23

    Никой да не вярва на тези институции ,защото именно те са в основата на замърсяването на околната среда .Никой престъпник срещу себе си няма да констатира виновност.Спасението е народа, потърпевшите да вземат нещата в свои ръце срещу институциите и извършителите на отравянето .Иначе проверки ,проба, проби -констатацията няма отклонение или малко и всичко в допустимите граници , а народа фауната и флората боледува и загива.Това е положението в една държава ,където грижата е за престъпниците и разбойниците, а не за човека .Това е доказано и е самата истина вече 27 години престъпна десетоноемврийска демокрация

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/12/17 08:37

    Проверете най напред фирмата ВЕ КА ЕС която се намира в района на аерогарата. Те най вече замърсяват водите защото с най отровните химикали измиват дъънковите платове- но понеже е немска фирма а не турска или танганайска и затова тях само проверяват.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/1/18 13:47

    Хахаха, Теклас боса ще си го прехвърли в другия крачол, баш рушветчията...Нашите глоби са глобички в сравнение с доходите и печалбите му...а да му закрият предприятието...да видим тогава...Докато имаме турчин за кмет, така ще е!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.