Юлиян Чавдаров, който удиви истанбулската полиция със сделката „49 кг кокаин срещу 13 кюлчета злато“, бил чакан около месец да се появи край Босфора. За залавянето на 42-годишния българин са използвани специални разузнавателни средства. Акцията на Дирекцията на полицията за борба с наркотрафика в мегаполиса започнала преди месец, след като в Одрин и в Истанбул била разкрита българо-турска нарко банда. Започнало подслушването на телефоните на братята Джейхан и Ахмед Айдън.
Тези подробности разкриха пред 24rodopi.com истанбулски криминални репортери, запознати в детайли с разбиването на групата на Юлиян и Джейхан.
Припомняме, че завчера по време на спецакция в жилищна сграда и лек автомобил в истанбулския квартал „Бакъркьой“ бяха иззети 49,100 кг. кокаин и 13 кюлчета злато с общо тегло 17,257 кг. По време на полицейската операция бяха задържани 4 лица. От полицията съобщиха, че за първи път е установена продажбата на наркотици чрез размяна със злато.
Според получените данни, спецчастите от Отдел „Борба с трафика на наркотици” при Дирекция „Полиция” в Истанбул са получили сведения от две лица с българско гражданство, които били заловени по време на спецоперацията миналия месец.
Юлиян успял да пренесе кокаина от Холандия в Турция. С появата му на турска територия започнала специализираната операция. Юлиян бил посрещнат от Джейхан Айдън, който повел доставчика на стоката към дома си в квартал „Бакъркьой“. Там са извършени арестите. Освен двамата, са арестувани и братът на Джейхан Ахмед Расим Айдън и жена му Сонгюл Чаглъ.
„Полицаите са изчакали Юлиян да предаде на Джейхан Айдън 49-те килограма кокаин и да получи златото. Арестите са извършени, когато Юлиян се опитва да се качи в  колата си със златото “, поясниха репортерите.
След размяната на кокаина със златото, Юлиян щял да се погрижи кюлчетата с благороден метал да бъдат пренесени през ГКПП „Капъ куле – Капитан Андреево“ в България.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/12/17 08:43

    От къде е тоя?Кърджалиец ли е?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/12/17 08:47

    Странно, пътят на кокаина е в обратна посока?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/12/17 09:50

    Пак се прочухме.След минимум 5 годишно дело ще му дадат условна присьда.Щото Най вероят но мислел да раздаде златото в България за благотворителност.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/12/17 19:15

    I rusen ıma parmak

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/12/17 21:47

    hey usi rusen tvoy red e cakam te v pandiza

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.