През землищата на 8 населени места в общината ще преминава бъдещият Околовръстен път на Кърджали. Това става ясно от проекта за Подробен устройствен план. Ще бъдат засегнати поземлени имоти в град Кърджали и селата Черна скала, Чилик, Невестино, Солище, Сипей, Повет и Дъждино.
„В едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник" заинтересуваните лица могат да се запознаят с предложените проекти в сградата на община Кърджали и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта", посочиха от общинската администрация.
Както вече писахме, най-смелата прогноза за първа копка на обекта е през 2019 година.
Стартът на мегастроителството ще започне след приключването на отчуждителните процедури и обжалването им от собственици, заяви областният управител Никола Чанев.
Според разчетите на регионалното министерство, отчуждителните процедури ще отнемат поне 8 месеца.
На последното заседание на Областния съвет за развитие на Южен централен район Околовръстният път получи статут на обект с регионално значение. „Това е стъпка, която ще позволи той да получи статут на национален. Националният статут на околовръстният път ще позволи да се съкратят сроковете по проектиране и започване на строителството с 50%. Дори и с една трета да успеем да ускорим изграждането, ще бъде от полза за кърджалийци", отбеляза Чанев.
Строителството на обходния път ще бъде финансирано с пари от бъдещата ТОЛ - система. През месец август 2017 г на Експертен съвет е приет окончателният вариант на Проекта.
Финансиране за околовръстното ще има и то ще бъде осигурено след въвеждането на тол –таксите през 2018 г, гарантира министърът на регионалното развитие Николай Нанков.
Предвижда се трасе с дължина 15 км, като началото му е на около 6 км северно от град Кърджали – по съществуващото трасе на път I-5, в близост до разклона за село Черна скала, а краят – включване в път I-5, южно от град Кърджали, близо до разклона за летището.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/12/17 17:52

    Родопи, вие знаете всичко! Дайте скица на проекта! Ще ви бъдем благодарни. Знаете, че медията ви се чете в цял свят.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/12/17 18:38

    Вместо да цитирате разни третокласни пътища, които тука няма как да видим, да бяхте снимали едно карта и горе-долу да начертаете трасето, а по-добре схема... Щяхте да улесните читателите си!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/12/17 08:53

    Да предизборно ще се извършат някои подготвителни работи и толкоз.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/12/17 10:15

    Ако искате да сте ни полезни публикувайте целия проект. Ще си мине и обсъждането а не можем да дойдем. На гурбет съм. Само чрез родопи се информирам.

    ОтговорИзтриване
  5. ОТ ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ НАЙ СЕТНЕ ДА НАПРАВЯТ НА КАРТА И ДА ПОКАЖАТ НА ВСИЧКИ КЪРДЖАЛИЙЦИ ТОЧНО ОТ КЪДЕ ЩЕ СЕ ПРЕСЕЧЕ РЕКАТА И ТРАСЕТО КОЕТО ЩЕ СЕ КОРИГИРА СЛЕД ЗАБЕЛЕЖКИТЕ ПО ХВОСТОХРАНИЛИЩЕТО ДО ВКЛЮЧВАНЕТО МУ В ПЪТЯ ЗА МОМЧИЛГРАД .КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ГО ПОБЛИКУВАТ , ХОРАТА ЧАКАТ И ГУБЯТ ВЕЧЕ ТЪРПЕНИЕ.

    ОтговорИзтриване
  6. НАЙ - СЕТНЕ , НЯМА ЛИ ДА НАПРАВИТЕ ЕДНА ПОДРОБНА КАРТА ТОЧНО ОТ КЪДЕ МИНАВА ТРАСЕТО И ДА ВИДЯТ КЪРДЖАЛИЙЦИ НАЙ -СЕТНЕ ОТ КЪДЕ ЩЕ МИНЕ ТОЧНО ТОЗИ ВЕЧЕ СТАНАЛ ИСТОРИЧЕСКИ ПЪТ. ОТ 2014 г. ГО ДЪВЧИМ ТОЯ ПРОЕКТ И ВСЕ ГО ЧАКАМЕ ДА СТАРТИРА .ВЗЕ ДА ЗАПРИЛИЧВА НА ПРОЕКТА ЗА ВОДАТА НА ЖИНЗИФОВО.5г. ПРОЕКТИРАНЕ ,10г. КОПАЕНЕ И ПРОКАРВАНЕ НА ТРЪБОПРОВОД.КОЛКО СЛАДКИ СА ТЕЗИ МАНДАТИ!!!!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.