Правителството даде съгласието си два имота – частна държавна собственост, да бъдат внесени като непарична вноска в капитала на „Национална компания Индустриални зони" ЕАД. Терените с обща площ от 94,4 дка се намират в Кърджали. Решението ще позволи реализирането на проект за изграждане на икономическа микрозона от съвременен тип на територията на областта.
Както вече писахме, Кърджали ще разполага с Индустриална зона до 2 години. Тя ще бъде разположена в района на бившето летище, върху площ от 105 декара. Към терените вече има интерес и от страна на инвеститори. През юли областният управител Никола Чанев и изпълнителният директор на Национална компания „Индустриални зони" Антоанета Барес подписаха меморандум за сътрудничество. Споразумението бе сключено в присъствието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Именно тогава тя посочи, че има инвеститорски интерес от страна на голяма международна компания в сферата на автомобилостроенето.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/12/17 13:13

    "В сферата на автомобилостроенето" - демек, автокабели, някакъв подподподизпълнител, дето изстъргва цената чрез ниски заплати! Ха да го видим тоя "инвеститор"...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/12/17 13:34

    Аз като собственик на земя до летището не съм получавал никакви оферти или информация за ставащото там... Нещо не вярвам на тези новини

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/12/17 13:42

    Пишете малко и за другата светлина господа! Газификация на Момчилград ще има ли или ще трябва да се блокира магистралата от Маказа до Кърджали. Срамота ще е през с. Загорско да минават тръби с газ, да са изорани и конфискувани половината ниви, да задоволяват нуждите и мераците на Кърджали, пък за Момчилград нито ГЪК нито МЪК. Ние управа имаме ли? Нашия град светлина в тунела ще има ли?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/12/17 14:34

    Айде продавайте терените и покривайте лихвите за пазара на производителите ,така ще е още 100 години
    За града остават тъмните улици и разбити тротоари

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.