Началникът на полицейския участък в село Черноочене Илхан Фаик и младши полицейският инспектор Илхан Ахмед са сред националните победители в кампанията „Аз пазя горите и орлите на България". Те са отличени за ценен принос в борбата с престъпленията срещу дивата природа.
Полицейските служители бяха наградени на тържествена церемония. Двамата получиха грамоти, плакети и парична награда, връчени от директора на Българското дружество за защита на птиците Стойчо Стойчев.
Илхан Фаик и Илхан Ахмед са номинирани за награди в тази кампания от Диана Петрова, представител на РИОСВ-Хасково, във връзка с два случая на спасени 39 сухоземни шипобедрени и шипоопашати костенурки в землищата на селата Водач и Черна нива. Благодарение на бързите професионални действия на полицейските служители бяха задържани трима събирачи на защитените видове костенурки. След получаване на наградата Илхан Фаик специално изтъкна приноса на директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов за организацията по противодействие на този вид престъпления и съобщи, че тримата заловени събирачи на костенурки в община Черноочене вече са с осъдителни присъди след приключени досъдебни производства.
Кампанията "Аз пазя горите и орлите на България" е организирана от Изпълнителната агенция по горите и Българското дружество за защита на птиците.
На снимката: Илхан Фаик (вдясно) и Илхан Ахмед

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/12/17 14:11

    Браво ТАСИМ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/12/17 14:20

    Bravo na Tasim ,I na Sezgin :)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/12/17 15:34

    Да лови костенурки, както и ловци на костенурки може и баба ми! Тия щом са полицаи, да ловят бандити и въоръжени престъпници-обирджии, рекетьори и измамници!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/12/17 17:42

    Браво приятели..

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/12/17 18:21

    Bravo gospoda bevirli hils

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/12/17 07:09

    Всеки ден някой губи живота си и повечето в случая не са осъдени убийци се разхождат свободно,събирачи на костенурки осъдени с присъди.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/12/17 09:54

    Yılmaz Tasim raboti nacalnik Ilhan poluchava nagrada.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.