Нови стойности ще има и такса „Смет". Кърджалийци ще плащат по-скъпо догодина, реши Общинският съвет. Предложението бе одобрено с 23 гласа „За" и 15 „Против" на заседанието днес.
Както вече писахме, разпоредителният орган даде „зелена светлина" и за по-високи данъци за жилища и автомобили в Кърджали през следващата година.

Сесията започна с протест от около 30 души пред Бизнесинкубатора, които показаха своето недоволство срещу скока на налозите.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/12/17 13:07

    Това добре, ще вдигнете данъците, но ще оправите ли пътищата и тротоарите, както и осветлението в градът ни или пак само по селата ще насочвате парите, ЗА ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ, БОЯДИСВАНЕ НА УЧИЛИЩА И АСФАЛТ МЕЖДУ МАХАЛИТЕ .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/12/17 13:11

    Браво, поздравления за всички! Сега ви молим да ни намалите и заплащането, защото вече се чудим как и къде да го харчим!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/12/17 13:12

    Какви нови такси явно и по високи за този мръсен град.Нещо друго няма ли да измислите.Съсипахте града направихте го село.Дупки по пътищата разбити улици и тротоари .Град потънал в тъмнина и мрак.Това днес е Кърджали.Мисли се само за избори и кой да хване кокъла.Вече 3 мандата няма промяна .Стига с ДПС.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/12/17 13:13

    Каква е събираемостта на такса смет от кв.Боровец в частност от махалата? Като гледам колите за смет постоянно се качват към ромската махала.Не мислите ли че вместо да ни вдигат на нормалните плащашти хора данъците, да вземат да си съберат дължимото от гласоподавателите в ромската махала.Аман от политически игрички на наш гръб. То за това българи и турци бягат от града, скоро ще останат само циганите и кой ще им плаща тогава.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/12/17 13:17

    Pitaha li izstrebitelite dali imat takava perferencia...:-)

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/12/17 13:30

    Питам защо само 30 човека протестиращи защо организаторите не намериха начин за по добро информиране за деня и провеждането на сесията че да има по голямо посещение на гражданите и всички гласували за увеличението да бъдат по някакъв начин подложени и не допущани да напуснат сградата докато не променят този налог за такива убйствени данъци

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/12/17 14:38

    Там са събрани послушковци и каквото им кажат това гласуват те нямат собствено мнение .Но съветниците имат бизнес вземат пари от много места какво им пука за народа . Защо не гласуват да намалят възнагражденията си .Защо не дадат по една заплата благотворително за болни хора .Те нямат морал да го направят .

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/12/17 14:51

    НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ПОСКЪПВАНЕТО НА ДАНЪЦИТЕ ЩЕ БЪДЕ ОТ ДОГОДИНА. ПРЕДИ 15 ДНИ ПЛАТИХ ДАНЪК СГАДИ И МПС И ИМАШЕ ЧУВСТВИТЕЛНА РАЗАЛИКА С ПЛАТЕНОТО ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА. ТИЯ, КОИТО РАБОТЯТ В ДАНЪЧНОТО КЪМ ОБЩИНАТА НЕ СА ЛИ В ЧАС. КОЙ ЩЕ МИ ВЪРНЕ НАДВЕЗЕТАТА СУМА ЗА 2017 ГОД ОТ ДАНЪЦИ, ЩОМ ПОСКЪПВАНЕТО СЕ ОТНАСЯ ЗА 2018 ГОД.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/12/17 15:01

    Каква е таз дискриминация един човек ще плаща повече отколкото петнадесет човечета които само консумират и цапат
    БСП да сезира Европейския съюз незабавно или да се омитат от тази хранилка

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/12/17 15:06

    ПЪЛНИ ГЛУПАЦИ СА ТЕЗИ. ТЕ УКРАСАТА ЗА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ Я СЛАГАТ ПОЛОВИН МЕСЕЦ И НАД 70% НЕ СВЕТИ ВИЕ ЗА ПЪТИЩА И ДРУГИ РАБОТИ ГОВОРИТЕ АМАН ОТ ТАЗИ БЪЛГАРИЯ, ВСИЧКИ НА ПО ГОРНИТЕ ЕТАЖИ САМО КРАДАТ. МАХАМ СЕ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА НЕКА ЦИГАНИТЕ И ОСТАНАТ САМО И ИЗОБЩО НЯМА ДАМИ ЛИПСВА

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/12/17 15:56

    Чанев, наложи вето върху общинското решение!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/12/17 16:59

    Спокойно бе идват нови избори от къде ще намерят пари
    А фирмата за чистота ще им дава

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/12/17 17:01

    Тези съветници освен няколко души Поне веднъж като махнем клетвата за това ,че стават съветници Заставали са пред всички съветници и да предложат нещо лично без да им е наредено от някъде

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/12/17 18:03

    Къде е писателката-поебеса Маргарита Павлова! Лютви Местан й беше обещал, че такса смет няма да се вдига в Кърджали при една от срещите им в парка "Простор"! Срещаха се и в парка "Горубсо" по този въпрос... Днеска нито Местан-Хайван го има, нито Марга-Гарга!... Какво нещо е живота.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен15/12/17 11:30

    Докато има говеда,ще има и касапи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.