„Всеки иска да пътува във времето... Търсим начини да надникнем в миналото и бъдещето. За щастие сега технологиите са на наше разположение и можем да направим всичко това лесно и бързо, докато стоим пред компютъра вкъщи.
С настоящата разработка имаме за цел заедно да се върнем към времето на комунизма и да се разходим по паважите му в град Кърджали – една отминала епоха, оставила своята следа не само в историята, а и в паметта на наши съвременници!".
Така започва уеб разработката „По паважа на комунизма в град Кърджали" на Милица Гечева и Момчил Димов от СУ „Отец Паисий", класирана на трето място в Десетия юбилеен национален исторически конкурс на фондация „Ценности" по темата: „Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим".
Научен ръководител на двамата наши участници е Кирил Гогов, който бе отличен със Специалната награда на сдружението на преподавателите по история за педагогически и изследователски компетентности, за новаторски поглед към историята и нестандартни форми за нейното представяне, търсене и изучаване в българското училище.
По традиция президентът Петър Стоянов връчи отличията на класираните на първите три места в Балната зала на бившия Царски дворец - Национална художествена галерия, където бе официалната церемония. Жури определи победителите, като от област Кърджали има наградени два ученически екипа –СУ „Христо Смирненски" - с. Черноочене и СУ „Отец Паисий"- Кърджали.
Конкурсът датира от 1998 г. под патронажа на Антонина Стоянова и до момента в него са участвали над 1600 ученици, които освен диплом получават и възможност за участие в семинарите на Eustory, провеждащи се в различни европейски страни и обединяващи исторически конкурси от всички европейски столици. Представител на Eustory- Мигел Барос-също присъства на официалната церемония.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/12/17 17:37

    "от комунистическия режим"..хахаха, стига сте налагали клишета в главите на децата, фондацийке с неизвестни дарители! Няма какво да карате децата да пишат за нещо, което няма как да знаят - родители, баби идядовци по-добре ще им разкажат плюсовете и минусите, не вие! Сега да не би да не живеем в режим? Да, ама в угода на Запада? И тук и в Турция!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.