Интересен казус: След направено добро – скандал!

„Нямам фирма. Никога не съм развивал търговска дейност“, заяви пред 24rodopi.com кметът на Мост Лятиф Мехмед Расим.
Припомняме, че Общинската избирателна комисия (ОИК) прекрати пълномощията му като кмет на Мост след сигнал на общинския съветник Божидар Стоянов от БСП за участие на Лятиф Расим в ръководен орган на дружеството „Мехтехсервиз“ в Звиница.
Кметът на Мост поясни, че няма как случилото се да бъде квалифицирано като „скандал“, а за интересен казус и обстоятелства, породени от друго решение на ОИК и човешки жест.
„Баща ми, като съдружник в „Мехтехсервиз“, трябваше да участва в Общото събрание на дружеството. За съжаление, няма как той да присъства – от 10 години е обездвижен, а наскоро ме ампутираха крака. Без негово участие няма как да се осигури кворум, а без кворум няма как бившият кмет на Звиница да бъде освободен, съобразно решението на ОИК. Такава беше и точка 1 от дневния ред – „Вземане на решение за продажба на дружествени дялове и напускане на съдружник, чрез продажба на дружествен дял“. И за да се състои това важно Общо събрание, реших да направя добро и приех само за това заседание да бъда упълномощен от баща ми да го представлявам. Това е истината – няма търговска дейност, никога е нямало. Касае е за жест, който всеки би направил“, коментира кметът на Мост.
Той е 4 мандата кмет на селото и е наясно със закона за местното самоуправление. „Наивно е ако някой да си мисли, че съм решил да развивам търговска дейност. Не съм си го помислял, но не съм и допускал, че когато решиш да направиш добро може да се окажеш в такава ситуация“, каза Лятиф Расим.
Той ще обжалва решението на ОИК.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/12/17 19:21

    Комунистите са свикнали да унищожават Човека, приятелю ! От комунист, сега фалшив социалист друго не можеш да очакваш .А ГЕРБаджийската РИК веднага реагира .Нищо ново под слънцето !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/12/17 20:47

    Обжалвай като мислиш че си прав

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/12/17 21:57

    Гербаджийски е Оик Кърджали

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/12/17 22:13

    ТОЗИ ЛИ НЕ Е БИЗНЕСМЕН? ТОЙ САМО С БИЗНЕС СЕ ЗАНИМАВА.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/12/17 23:35

    Лятка да не ти пука. ТОВА Е ЮРИДИЧЕСКИ КАЗУС С ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ. Има си съдилища за тия неща, а колкото до некомпетентната комисия ОИК Кърджали отмово е изродила някакво незаконосъобразно решение.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/12/17 05:40

    Чл. 41. ЗМСМА Кметовете на общини, на райони и на кметства, не могат да извършват търговска дейност ....... или да участват в надзорни, управителни и контролни органи на търговски дружества и кооперации за времето на мандата им.

    Това четохте ли го?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/12/17 11:03

    Choveskata naivnost i zavist nqma granıcı.Poznavam kmeta ot kakto sme rodeni mnogo dobre e zapoznat sıs zakonite i nikoga nqma da prekraci zakona.Tırsi si pravata priqyelyu do dupka sıd za vsichki zavistnici.
    Bahtiyar Şen

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/12/17 12:12

    Очертава се Мердие номер 2. ОИК - Кърджали май доста пресоляват манджата.Председателката им Юрукова май не е много в час.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/12/17 12:21

    4-mandatta aza mladite koy shtemisli.za tyah koy shte glasuva ii vikate v bg mladi me ostanaha.a be kvo da kaja vseki misli za sobstveniya si stomah da mu e sit

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/12/17 12:44

    Щом познава законите значи нарочно ги е нарушил което е по-лошо

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/12/17 16:14

    Тази фирма „Мехтехсервиз“ през зимата чисти снега в с.Мост и с.Звиница. Как кмета участва на заседания на фирмата тогава? Вие сте за прокурор.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.