Учениците и учителите от Професионална гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода" в Кърджали тържествено отбелязаха патронния празник на училището.
Официални гости на тържеството бяха представители на Тракийско дружество в Кърджали, на Обществения съвет на ПГЕЕ  и инж. Елена Петкова – управител на една от фирмите, в които се провежда практическото обучение на учениците от гимназията.
На 18 декември се навършиха 173 години от рождението на националния герой на България-Капитан Петко войвода. Личност–природно надарена, с богат ум, със здрав разсъдък, с рицарски дух, с непоколебима воля, с невероятно постоянство. Сред съвременниците си той  е от малцината, които се радват на обичта и признанието на всички български граждани без разлика от етнос, религия или политическа   принадлежност.
В словото си по случай празника директорът на гимназията Таня Тюркеджиева поздрави всички присъстващи, представи постиженията на училището през изминалата година и пожела на учениците и учителите в делата си  да бъдат достойни наследници на Капитана.
В седмицата преди празника бяха проведени конкурси за презентация и есе, посветени на живота и делото на Капитан Петко войвода и волейболен турнир между класовете. На тържеството директорът връчи награди на победителите.
Оличени бяха и участниците в националното състезание „Стъпала на знанието. Български език и литература", голяма част от които се подготвят за следващия етап.
За доброто настроение на гимназистите се погрижиха участниците от клуб ,,Музика и театър", създаден по проект „Твоят час", и ръководен от асистент Светла Дамакова. 
След края на тържеството, под звуците на духовия оркестър на община Кърджали, учениците и техните преподаватели проведоха традиционното шествие  и поднесоха венци и цветя пред паметника на Капитан Петко войвода.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/12/17 21:17

    Велик Българин. Поклон пред Капитан Петко Войвода !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/12/17 22:23

    Горице, ситна, зелена,
    йе съм на тебе верувал,
    йе съм на тебе верувал,
    пък ти си била неверна.

    Пък ти си била неверна,
    неверна, горо, лъжовна,
    в тебе ма, горо, хванаха,
    назад ми роки ворзаха.

    В тебе ма, горо, хванаха,
    назад ми роки ворзаха,
    назад ми роки ворзаха,
    напреж ми потен казаха.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.