„Каквото трябва е направено. Включили сме двойна доза антибиотик, кислородна терапия с максималната дозировка”, така коментира пред бТВ д-р Мария Павлова, началник на Вътрешно отделение МБАЛ – Първомай, скандала с починалия в коридора на болницата кърджалиец Динко Димов, за което първо 24rodopi.com информира.
Телевизия бТВ цитира и личния лекар на починалия Димов, който твърди, че пациентът му „бил с наднормено тегло и злоупотребявал с алкохол“. Той направил опит и сам да се лекува, като това коствало живота му, според лекаря.
Припомняме, че 45-годишният кърджалиец почина в коридора на болницата в Първомай след като часове наред бил разкарван по кабинети, а след това нямало кой да го настани и да се започне адекватно лечение на двустранна бронхопневмония.
„Да си го докарал по-рано като е зле!”, заявили в отделението по вътрешни болести в здравното заведение в града на бащата на починалия Динко Димов.
Кърджалиецът бил на гости при родителите си в първомайското село Православен. Не се чувствал добре и баща му го закарал с автомобил при личния лекар в града.
„Беше настинал след като дойде от Кърджали. Състоянието му никак не бе добре. В продължение на часове прекарахме в разкарване до джипито, после до болницата, пак обратно до личния лекар. Кръвното му бе 130 на 80. Личният му лекар каза, че не чувал дробовете му, но защото явно бил „дебел”, разказа за 24rodopi.com бащата на кърджалиеца Димо Димов.
„След като му направиха снимка в болницата петното в дробовете му бе колкото човешка длан. Върнахме се обратно при лекаря, той ни прати за хоспитализация. Там прекарахме няколко часа в коридора за настаняване. Сложиха му абокат, но никаква банка. Динко ми каза да се прибирам на село. Купих му нещо за ядене. Питах лекари няма ли да го приемат. Всички вдигат рамене. Оставих сина си в коридора и тръгнах. След около два часа ми се обадиха, че е починал. Пациенти от стаята, в която трябваше да бъде настанен, ми казаха, че е починал в коридора и докарали тялото от там. Като влязох Динко бе поставен на легло, гол, само по едни чорапи. Накараха ме да подпиша, че не искам аутопсия”, обясни бащата на починалия кърджалиец.
45-годишният кърджалиец, който почина в коридора на болницата в Първомай,  след като часове наред бил разкарван по кабинети, е трябвало да научи прекрасна новина от сина си на следващия ден. Младото момче щяло да обяви годежа си със своята приятелка. Двамата възнамерявали да зарадват родителите си с планирания брак на 6 декември. Ден преди това обаче, бащата на момчето - Динко Димов, умира в коридора на лечебното заведение в Първомай докато чака да бъде настанен и да започне адекватно лечение на пневмония.
Снимка: bTV

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/12/17 00:42

    Такива са лекарите в България за наше съжаление.Никой не иска да поеме тежки случаи.Малко са кадърните почти ги няма.Жалко за човека,лека му пръст.Господ да ни пази.Никой не знае какво ще му се случи..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.