8 568 глоби за неправилно паркиране са били издадени на водачи в региона в рамките само на миналата година, сочат данните на Областната дирекция на МВР в Кърджали.
Санкциите са с 5 065 повече или увеличението е тройно спрямо предходната година.
Пътните полицаи са издавали по 150 наказателни постановление в рамките на седмица и то само в областния град. „Честитката” за неправилно паркиране е между 20 и 50 лева.
Засиленият уличен трафик и липсата на паркоместа в Кърджали се крие в цифрата 61 000.
Над 61 хиляди - това е броят на всички регистрирани моторни превозни средства в региона към настоящия момент, установи проверка на 24rodopi.com. До юни 2017 година регистрираните МПС бяха 59 195. При население от малко над 150 000 души в областта, простата аритметика сочи, че на 2,5 души в Кърджалийско се пада по едно МПС. Само в рамките на година в региона са регистрирани нови 4 554 превозни средства.

52 752 са регистрираните МПС на частни лица, 5 895-на фирми, съобщиха за 24rodopi.com от Областната дирекция на МВР. Броят на леките автомобили е 52 170, на тежкотоварните - 2 455, а на мотоциклетите-4 570.
На 1 981 МПС от други области на страната са били сменени регистрациите с кърджалийски в рамките на година.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/1/18 09:01

    И парите от глобите потънаха незнайно къде

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/1/18 09:35

    Проблема се крие в липсата на постоянна методичност по отношение контрола на пътното движение. КАТ не си гледа работата, за която е създаден.

    ОтговорИзтриване
  3. Яланджията пита22/1/18 09:44

    А какво стана с паяка, със синята зона с уличното осветление, всичко е една измама в този град

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/1/18 10:51

    A koe e pravilnoto v tosi obor?! :-)
    Kolko publichni ibstestveni parkomesta ima v obstinata, kolko patni tabeli za tiah, kolko parkomesta ima v bg administrativni bg darjavni slujbi za klientite ....tablica s imenata, adresite na administrativnite i drugi bg darjavni slujbi i broi parkomesta za klientite im...?! Naprimer migracionna slujba, gorsko upravlenie, post, autogara, hei, kadastera, darjavnia arhiv, kuklenia teater, bibliotekite, mladejkite domove, grajdanska zastita, pojarnata slujba, sadebnata palatka ... :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/1/18 11:19

    A podrobni snimki i video na kat vatre i ot vanka...navred deto stapva i chaka s chasove red vseki redoven bul klient na Aprupata....estestveno i v klozeta, ako imat izobsto klozet i ibrik v tosi dajaven bul palat na ortodoksite?! :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/1/18 11:21

    Този ръст на глоби е ,защото служителите на КАТ обикалят по малките улици и пишат глоби на коли които са паркирали пред жилищата си и няма знак за забранено паркиране.Просто за да изкарат нормата пишат несъвестно.Затова всеки трябва да си търси правата.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/1/18 11:32

    Въпроса с паркирането е ттруден и ще става още по труден.Градската част е презастроена и общината продължава да издава строителни разрешения.Какво очакваме да се случи,когато на мястото на две къщи се строи жилищен блок с 20-25 апартамента,някои без гараж,и магазини?С настаняването на тези 20 семейства се появяват и толкова и повече автомобила.Къде да гарират,улиците и тротоарите не стигат,шахтите се задръстват,ВиК и електрото се "задъхват", въобще...Къде сте видяли новопостроен квартален паркинг?-НИКЪДЕ!!!-ТОГАВА???-ГЛОБИ,глоби ама на електоратав взе да му писва и не за друго а за безпринциноста,с която се налагат.Те за това трябва да се мисли!Всички искат да станат граждани ама,не може всички в центъра!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/1/18 11:37

    За неправилно паркиране катаджиите глобяват избирателно, което е в противоречие със закона за движ. по пътищата. Да не говорим, че изпълняват постоянно поръчки, т.е.предвително им се казва кого да глобят и кого да не глобяват.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/1/18 08:25

    Като видят скъпа кола и обръщат главите настрана.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.