Ректорите на 23 университета в страната, определени като най-добрите според рейтинговата система за 2017 г., получиха отличия на стилна церемония във Военния клуб в София. В присъствието на академичния елит, министри, кметове и бизнеса, университетите, събрали най-голям брой точки, получиха специални табели с отличените професионални направления.
Като представител на „Дънди Прешъс Металс" – компанията, която има традиции в подкрепата на качеството в образованието на регионално и национално ниво, д-р инж. Илия Гърков имаше честта да връчи отличие на д-р инж. Любен Тотев – ректор на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски" и председател на Съвет на ректорите. Минно-геоложкият университет е отличен в направление „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми".
По професия д-р Гърков е минен инженер. Притежава магистърска и докторска степени от Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски". Д-р инж. Илия Гърков има 25-годишен международен опит в добивната индустрия, придобит в България, Австралия и Армения, а понастоящем ръководи дейностите на дружества „Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД.
„Гордея се, че съм възпитаник на това учебно заведение. Уникално е студент да връчва награда на своя преподавател", коментира след официалната част д-р инж. Илия Гърков.
По рейтинговата система работи екип от българския офис на организацията "Отворено общество" и Министерството на образованието.
На снимката: Д-р инж. Илия Гърков (вдясно) връчва отличието на проф. Любен Тотев



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.