Майката на задържания за убийството-Мехмед, го посещава в ареста всяка седмица

Родителите на убитата Дамла всеки ден се молят за душата на детето на гроба му. Майката и бащата на 7-годишното момиченце все още не могат да се отърсят от шока, двамата не стъпват в жилището си, а живеят при роднини.
"Ходим всеки ден на гроба на Дамла. Плачем и се молим за душата на малкото ангелче", казва Емине Юсеин, роднина на семейството, цитирана от „24 часа".
Тя и останалите от фамилията не знаят на какъв етап е разследването по случая. Не са наясно и с мотивите за престъплението. От прокуратурата категорично отказват да посочат защо Мехмед е убил Дамла.
„Казват, че Фатме, майката на Мехмед, ходи всеки петък на свиждане в Кърджали и двамата се срещат за половин час", твърди Емине Юсеин. Тя не е срещала майката на убиеца, която избягвала да се появява на публични места в града.
Две седмици преди изтичането на срока на разследване на случая с убийството на 7-годишната Дамла Муса от Момчилград в окръжната прокуратура в Кърджали все още не са наясно дали ще искат удължаването му.
Двумесечният срок, предвиден в закона, изтича на 17 февруари. Едва тогава ще стане ясно дали обвинителният акт срещу направилия пълни самопризнания 25-годишен Мехмед Х. ще бъде внесен в съда. Дотогава задържаният за убийството остава
в следствения арест на Кърджали за постоянно
Мярката му беше наложена от окръжния съд два дни след задържането му.
Както 24rodopi.com вече писа, по време на заседанието Мехмед заяви, че желае да остане в ареста. Според разследващи обвиненият в убийство се страхува да не бъде върнат в Момчилград, където да го застигне гневът на съгражданите му.
Припомняме, че зверското деяние бе извършено през нощта срещу 17 декември м.г.
Мехмед Х., се е опитал да упои детето. Първият братовчед на момиченцето намазал с лепило „Каноколит" марля, с която запушил устата му. Това разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. Силно токсичното лепило обаче задушило детенцето.
"Той не е искал да се стига до фаталния край. Вероятно е чул, че с лепила се постига ефекта на упояването. Но едно е "Прома", съвсем друго - "Каноколит", което е силно токсично", коментира източникът ни.
След като детето издъхнало, извършителят облепил главата му с тиксо.
25-годишният Мехмед се промъкнал в жилището с ключа на Дамла, който момиченцето изгубило преди дни. Той бил паднал от джоба й докато била в колата на братовчед си. Мехмед открил ключа, но го запазил за себе си без да го върне, разкриват източниците ни. Часове преди зверското деяние 25-годишният мъж бил Хасково, като според запознати, пътуването е било част от плана му за алиби.
Припомняме, че Мехмед Х. към момента е с мярка за неотклонение „задържане под стража" заради убийството на 7-годишната си първа братовчедка. Той е направил пълни самопризнания за зверското деяние, извършено в ранните часове на 17 декември м.г. в Момчилград. Майката на Дамла дала 50 лева назаем на племенника си, но той влязъл да търси още пари в апартамента в блок „Слава" в центъра на Момчилград, разкрива самият Мехмед пред разследващите. Детето се събудило и в паниката 25-годишният мъж убил малката Дамла. В момента обаче се изяснява дали е имало и друг мотив за зверското деяние.
За няколко дни тогава бе задържана и майката на Дамла. Тя е била подложена три пъти на полиграф, като според „детектора на лъжата", родителят на детето казва истината с „Не съм убила Дамла".
„Опитах се да направя сърдечен масаж. Телцето беше още топло. Майката ме питаше: "Бие ли сърцето?", а аз й отговорих положително. Нямаше как да й кажа, че не усещам сърцето на Дамла", разказва Стефка Николова за фаталната сутрин, когато тялото на дамла е открито от майката. Тя живее един етаж под семейство Муса. Чула виковете и излязла навън, когато Садет и друга съседка вече изнасяли детето по стълбището. Пристигналият малко по-късно екип от Бърза помощ също установил, че Дамла е мъртва. 
При аутопсията станало ясно, че детето е било задушено чрез притискане. По телцето не са открити следи от насилие. Именно задушаването първоначално подвело
разследващите и те тръгнали по грешна следа, че извършителят е жена.
Според криминалисти било изключителна рядкост убийство по този начин да бъде извършено от мъж.
На четвъртия ден след убийството като негов извършител беше задържан първият братовчед на Дамла Мехмед. Той е бил изключително близък до семейството и прекарвал голяма част с малката Дамла и майката. Описват Мехмед като тих и затворен, дори странен. Младият мъж не е имал приятелка. Не е имал и приятели, не излизал по заведения, а предпочитал да стои в дома си. Мехмед бил сред първите разпитвани по случая, но успял да заблуди разследващите. Според полицаите, той
бил изключително хладнокръвен. При разпитите запазил самообладание
и с нищо не давал да се разбере, че той стои зад жестокото престъпление.
Разплитането на случая започна след пристигането на ДНК експертизата, направена на тиксото, с което е било облепено лицето на Дамла. Резултатите категорично показали, че зад престъплението стои Мехмед. Според полицаи хладнокръвието му било сломено едва след като бил арестуван. При влизането му в патрулката, Мехмед започнал да крещи „Не съм аз убиеца!". Късно вечерта в деня на задържането младият мъж е признал вината си и пред дежурен окръжен съдия в Кърджали.
Както 24rodopi.com първи писа, Мехмед е работил известно време в детската градина, която е посещавала Дамла. Мъжът бил назначен в образователното заведение преди няколко години по програма за временна заетост в рамките на няколко месеца.
"Каквото и да стане, нищо няма да върне Дамла. Тя ще си остане в гроба, а за нас е мъката. Надеждата ни е, че убиецът ще получи заслуженото наказание", казва Емине Юсеин.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/2/18 19:59

    Maikata na ubieca,kakva vina ima??? Tova,4e sina mu e izvarshal ubiystvo,kakva vina ima jenata.Nedeite prechi na jenata az sam sigoren ,4e i tq e v mnogo teshko sastoqnie

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/2/18 00:57

    До 19:59 Кой я вкара в това тежко положение? Защо ще ходи на свиждане,няма логика? Нищо,че и е син! 99% процента от статията е свободно съчинение,само имената са верни. И пак глупости за лепило и пари на заем! А тоз боклук да се самоубие,искаме го мъртъв!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.