„Ние обгръщаме с обич всички, които са част от географията на душата ни”, каза на партиен форум в Сакария турският президент

Президентът на Турция Реджеб Тайип Ердоган отново поздрави жителите на Кърджали и региона. Това се случи по време на форум на управляващата партия в Сакария.
Както вече 24rodopi.com писа, предишните две негови публични речи през 2017-та, в които спомена Кърджали, предизвикаха бурни реакции в България.
От тази великолепна зала бих искал да се обърна към братята и сестрите ни от Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Изпращам много поздрави и обич на гражданите от Македония, Сърбия, Черна гора, Западна Тракия, Крим, Румъния и България. Изпращаме нашите благопожелания на братята и сестрите ни в Босна, Скопие, Ксанти, Кърджали, Комотини, Прищина, Мостар. Изпращаме поздрави на всички наши братя и сестри, които се намират извън пределите на Турция и чиито душа и очи са обърнати към страната ни; на всички жертви и подтиснати, които се молят за нас, за успеха на Турция. Винаги казвам. Нашите географски граници са едни, но  границите на душата ни са съвсем различни. Смисълът на Турция не се побира в 780 хиляди километра. Ако едната част от сърцето ни е в Истанбул, Трабзон, Анталия, Измир, то другата част е в Алепо, Киркук, Йерусалим, Санчак, Бухара, Урумчи. Колкото се занимаваме с въпросите на Одрин и Йозгат, толкова ис проблемите на братята и сестрите ни от Крим, Африка, Тюркистан. Колкото работим за страната си, толкова и се борим за онеправданите по цял свят. Ние обгръщаме с обич всички, които са част от географията на душата ни”, каза Ердоган в приветственото си слово към делегатите и гостите на 6-тия конгрес на областната структура на Партията на справедливостта и развитието (АКР), която е създадена от него.
„Ние не сме от хората, пристигнали от хиляди километри, убиващи човека в името на човешките права, подкрепящи тероризма в името на борбата с тероризма“, каза още Ердоган. Във форума участваха още министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, зам.-председателите на АКР Хаяти Язъджъ, Махир Юнал и Равза Кавакчъ Кан.
Видеото: Думите за България и Кърджали са след 2-ата минута

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/3/18 10:36

    Дааа, започна да мирише на избори.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/3/18 10:52

    Интересно но факт
    Преди две години зам председателя на Бахчели беше казал същите думи на 10,04,2016 на учредяването на ПП ДОСТ
    Тогава го бяхте оприличили на друго
    Сега обърнахте палачинката

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/3/18 11:10

    Този шизофреник подпали Турция и сега се чуди какво да прави ?!Мерси Ердо ,нямаме нужда от бош лаф,остави ни на мира ние сме друга мая,обичаме живота и съзиданието,другото е демагогия и промиване на мозъци,болните ти амбиции се провалиха,язък за ТС и хората,които от страх се изпокриха

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/3/18 11:20

    Този диктатор отдалечава Турция от Европа завинаги.Но печалното е че инашите турци повечето от тях очите им са тамЗатова българите негативно ще бъдат настроени винаги към тях. Няма да го публикуваш нали уважаеми ..........

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/3/18 11:26

    Super, vluben politik v horata! :-)


    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/3/18 11:48

    Erdogan e vtoriyat Atatyurk,toy e edinstveniqt lider v sveta mojesht da se opulchi sreshtu amerikanci,rusnaci i evrei,allah da go pazi

    ОтговорИзтриване
  7. Гледах го и го слушах на живо във Facebook уважаемият Ердоган и го чух и видях, когато спомена Кърджали. Да е жив и здрав и Аллах дълъг живот да му дава ИншАЛЛАХ Амин...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/3/18 11:59

    Най-после млъкни бе човече...омръзнаха ни твоите ИСТЕРИЧНИ речи.../BOP esbakanisin\:Мисли за себе си...арабската пролет..."мечката" играе у твоите съседи...ИШИД - джиите са в страната ти.Ще дойдат още"изпарили"се от Халеб,Идлиб,Източна гута.Нямаш един съсед извън Р.България приятелски настроена към страната ти.21-ви век сме о време откажи се от умрелите ОСМАНСКИ амбиции!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/3/18 12:15

    Ердоган да гледа да не загуби по-голяма част от Турция! Че и без това 22 милионният кюрдски народ е притежател на голяма част от държавата! Ако продължава така, Ердоган ще загуби и главата си! Голям глупак!Разсипва Турция!... От 8-мо място по икономическо развитие, отиде на 32 място! Диване!Как го търпят турците!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/3/18 12:22

    Sayın cumhurbaşkanımız, bizler Kırcali bölgesi olarak sizlere tam desteğimizi veriyoruz,, sizler müslümanlara sahip çıktığınız sürece daima yanındayız, Allah sizlere uzun ömür versin inşallah,her zaman her an yanındayız inşallah,,, Allah Türk ulusunu korusun,,,,,,.. 🤘Killi...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/3/18 12:51

    А сърцата на русофилския ни генерал Радев, пейтриотите Симеонов, Сидеров и Каракачанов и останалите туркофоби къде са? На луната или в Западните покрайнини, в Банат, Молдова, Украйна, Унгария, Испания, Англия, САЩ и в целия, а ве комплексари недодялани?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/3/18 13:38

    Изборите идват, вълкът почна да оглежда за агнета. Но този път дано народът да види вълка и да му покаже сопата.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен12/3/18 14:53

    Благодарим на ердоган за тва че не е забравил града ни да е жив и здрав-и да е все така сериозен.и отговотен..и за последния човек наречен тюрк.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен12/3/18 15:01

    Eyvalla Taypi drugite shte go razberat viv vremeto.Yuru turk aslani.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен12/3/18 15:03

    Не го рекламирайте този глупак. Този изрод тероризира собственияа си народ вече толкова години. Все още има военно положение в Турция, не забравяйте!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен12/3/18 16:18

    Този разби икономиката на Турция с различните войни които води наляво и на дясно, върна държавата с петдесет години назад! А е тръгнал да се грижи за Балканите! Този Борсук от Анадола не можа да разбере, че който е посегнал на Балканите си е счупил главата-Римска империя, Византия, Османска империя, Съветска империя-всички са яли кур в България!Сега ще го "яде" и Евросъюза, а после и САЩ!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен12/3/18 21:27

    ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ТУРЦИТЕ БЪЛГАРИЯ ЛИ УВАЖАВАТ ПОВЕЧЕ ИЛИ ТУРЦИЯ И ЗАД КОЯ ДЪРЖАВА БИХА ЗАСТАНАЛИ ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО,БЛАГОДАРЯ

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен13/3/18 09:25

    до killi не говори от името на Кърджали боклу,дреме ми за този психясал фашист,скоро ще си счупи главата

    ОтговорИзтриване
  19. zaferiyus13/3/18 11:38

    ВЕЛИК ЛИДЕР НА ВЕЛИКА ДЪРЖАВА И ГОЛЯМ ДОСТ НА КЪРДЖАЛИЙЦИ.
    ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ПАМЕТНИК НА ЕРДОГАН НА ВХОДА НА КЪРДЖАЛИ ОТ КЪМ МОМЧИЛГРАД НАЙ МАЛКО 30 МЕТРА ВИСОК.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен13/3/18 12:33

    Само да попитам колко беше новата турска лира спрямо лева преди Ермалък ерглупак и колко е сега ,Амеда Доганя турчин ли е казалбаш Хасана турчин ли е....ами тея от Трабзон дето маичиния им език не е тюркски от 1926 и никога не са били нито преди 1923 нито след това турци.А лазите черкезите юруците памасите......те самите като Кюрдите като ги питаш казват че не са турци.Защо аджеба има гражданска война от 60 години в турция защо има преврати и арестуване на интелигенция????????????????????????? Tурция предстои да се разпадне сега са на ход Кюрдите после Понтуса от трабзон Синоп Ризе Амасия и Гюмюшхане

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен14/3/18 08:01

    ...................................................Zlobarite i ZAVISNITSITE SA NA stsena BG,I NAI VECE ANONIMNI, STRAH LOZE PAZE MAI..




    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.