Общинари от Момчилград участваха в заседанието на Общинския съвет в Авджълар, Истанбул, във връзка с почитането паметта на Наим Сюлейманоглу, съобщават от пресцентъра на турската община.
Парк в район Авджълар, в европейската част на мегаполиса, ще носи името на трикратния олимпийски шампион. Зоната за отдих е в близост до валийството.
Община Авджълар е организирала и възпоменателна среща с близките на починалия на 18 ноември 2017 година легендарен щангист, която се състояла в културния център „Баръш Манчо“.
Във връзка с инициативите на Община Авджълар, представители на ръководството на Община Момчилград осъществиха визита, за да благодарят за полагащите се усилия за увековечаване паметта на Наим Сюлейманоглу.
Групата от Момчилград предизвика положителни емоции по време на мартенското заседание на Общински съвет. Председателят на Общинския съвет на Момчилград Юмер Хюсеин връчи на кмета на Авджълар д-р Хандан Топрак благодарствен плакет. На заседанието присъстваха Алие Ибрахим - зам.-кмет на Момчилград, Ердинч Хайрулла - бивш председател на парламентарната комисия за приятелство между двете страни и народен представител Ердинч Исмаил Хайрула, представителят на ДПС в Истанбул Фахри Ватансевер и много гости, родом от Момчилград, посочват от пресцентъра на Община Авджълар.
Председателят на разапоредителния орган на Момчилград Юмер Хюсеин сподели, че са много трогнати от гостоприемството на Община Авджълар и добави: „Благодарим много на Община Авджълар и на кмета г-жа Топрак. Надяваме се добрите взаимоотношения между двете общини да продължат. Щастливи сме, че името на Наим Сюлейманоглу ще живее в Авджълар. Поднасяме нашите благодарности към всички, които са спомогнали да се осъществи това“.
Кметът на община Авджълар д-р Хандан Топрак Бенли заяви, че е щастлива от посещението на гостите от България и добави: „Сюлейманоглу, който беше наш съгражданин, е представял страната ни пред света с достойнство и е постигнал огромни успехи. Ние сме готови да подкрепим успехите на младите хора и децата, живеещи в Авджълар, за да постигнат нови постижения за страната ни. В Авджълар ние използваме спортните дейности, за да предпазим младите хора от лошите навици и възприемаме това като национална кауза. Благодарим на нашите гости от България за тяхното посещение и ценни дарове с вярата, че ще съумеем да предадем на идните поколения паметта и постиженията Наим Сюлейманоглу, който е наш общ герой".
Юмер Хюсеин информира домакините, че центъра на Момчилград ща бъде издигнат паметник на легендарния щангист.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/3/18 08:49

    Имат ли смелостта общинските кметове и зам кметове, като г-н Лютви Местан да изречат тази фраза която е написана зад тях на снимката NE MUTLU TURKUM DIYENE / НЕ МУТЛУ ТУРКУМ ДИЙЕНЕ/КАКВА ГОРДОСТ Е ДА СЕ НАРИЧАМ ТУРЧИН
    Ако не може да го изречете руг път гледайте къде се навирате и къде се снимате

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/3/18 08:51

    Turkiye arastirma yapsin Vatansever kardesimizin maasini HOH veriyormus ve bizleri ondan HOH e satiyormus

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/3/18 08:53

    Много рекламни срещи правите
    Но като се върнете в общината освен парите ви за командировъчни и лични бизнес срещи за нас остава Средния пръст

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/3/18 09:16

    Днес се навършват 33 години от атентата на гара Буново. Това е най-големият железопътен атентат в българската история по брой на жертвите. Той е дело на членове на нелегалната организация, наречена "Турско национално освободително движение" в България. Загиват 7 души - 3 деца и 4 жени. Сред жертвите са глухонеми деца, които се прибират у дома. Тежко ранени са 9 души, сред които също има 2 деца. Бомбата е поставена във вагона за майки с деца на влак номер 326, който се движи от Бургас за София. Взривното устройство е с часовников механизъм, като е разчетено то да избухне при навлизането на влака в тунела в района на гарата. Заради маневра на гара Златица влакът закъснява с две минути и взрива избухва в 21:31 часа на гарата, а не в тунела. Същият ден избухва бомба в кафе-сладкарницата на хотел "Сливен" в Сливен. Взривът във влака и в хотела е поставен от един и същи човек. Той се качва на влака в Бургас, поставя бомбата, която трябва да избухне в тунела след гара Буново. Мъжът слиза в Сливен и поставя второ взривно устройство там. На същия ден бомба избухва на летище Варна, осакатява и обезобразява две жени с едно и също име - Елена. На 25 април 1988 са осъдени на смърт лицата, пряко участвали в атентата. Те са Елин Маджаров, Алцек Чакъров и Сава Георгиев. Няколко месеца по-късно същата година присъдата е потвърдена от Държавния съвет на НРБ (тогава - б. р.) и осъдените са екзекутирани и кремирани. Останалите са осъдени за помагачество.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/3/18 11:25

    Цялата община от квотата кво става бе?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/3/18 11:29

    ~е кога Местан е изричал тези думи ????? Той каза друга клетва! А доколко е турчин и какъв го показа с живота си досега, не само след като остана без ДПС келепира. НИЕ ПОМНИМ ! Яламийски достови номера няма да минат. Анадънму голямо момченце!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/3/18 13:22

    Стига сте повтаряли като папагали: Буново, та Буново! Извършителите са агенти на ДС. Трагедията е по сценарий на Държавна сигурност. Ти ще ми взимаш името и вярата, ще използваш даржавната машина за мачкане на цял народ, аз ще те гледам като крава, така ли? Да, ама не!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/3/18 15:32

    do 09:16 horata reshili da napraviat park s imato na edin velik TÜRK i sportis ...Pitam kvo obsto ima s bunovo biva kompleks i tapotia ama tova varha

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/7/19 09:08

    Мисля, че съвсем заслужено ще носи името на Наим. Трябва да се отдава чест на такива хора. Когато направиш нещо велико, тогава всички те помнят

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.