Оценката ни към това правителство сме я дали още от първия ден, не само заради участието на националистите във властта. Това е правителство на пробите и грешките, каза в политическото предаване "Панорама" на БНТ председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. По думите на народния представител от Кърджали, само през последните два месеца виждаме скандал след гаф и гаф след скандал.
„За нас е по-важно, когато си на власт, какво ще се прави с властта. Нужно е да има ясна програма на база ясна ценностна платформа“, смята Карадайъ.
Според него, аритметичните мнозинства не вършат работа. „През последните 8 години и половина има 7 правителства - 4 редовни и 3 служебни кабинета, които не успяха да направят нужните реформи в различни сектори, като например образование, здравеопазване, включително демографската криза, да се подобрят условията на бизнес средата. За нас е важно да има мнозинство на база ценности с ясна програма, познавайки ясно проблемите в обществото. Ние готвим такава програма и се готвим за управление“, завърши лидерът на ДПС.
Скандалните думи на вицепремиера Валери Симеоново Карадайъ окачестви  като гаф на ГЕРБ, които вкарали във властта "езика на  омразата".
На въпроса на водещия - думите му не противоречат ли на "коледния анализ" на почетния председател Ахмед Доган, председателят на партията отговори: "Добре е да се препрочитат понякога анализите на д-р Ахмед Доган - и след още малко замисляне: А иначе не противоречи".
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.