Мобилни търговци снабдяват отдалечени населени места
Цената на хляба и рибата, доставени до портата на дома в Безводно, е по-ниска отколкото в голяма хранителна верига в Кърджали. В това са убедени жителите на малкото планинско селце. Магазини на четири гуми зареждат с продукти от първа необходимост, а и не само, редица населени места в Черноочене. Бусове обикалят в региона, а „транспортната схема” е въведена от няколко години. Причината е в липсата на магазин в селата и отдалечеността им от общинския център.
Идеята е на собственик на търговски обект в Черноочене. Бизнесменът е заредил бус с всичко необходимо и извършва доставки веднъж в седмицата. Десетки жители от няколко села разчитат на мобилния маркет.
„Всеки понеделник в 12 часа бусът е при нас. Кара се всичко на складови цени. По-евтино е от Кърджали, въпреки изобилието и конкуренцията в областния център”, посочи за 24rodopi.com кметът на Безводно Кадир Яха. Бусът зарежда и съседните села Женда, Ненково, Бакалите.
Подобна бизнес стратегия се прилага и в други населени места в региона.
Похватите за мобилна търговия отдавна не са новост за страните от Западна Европа. Бусове, заредени с всякакви хранителни продукти, могат да се видят в малките планински села както в Италия, така и във Франция. Шофьорите са снабдени с касови апарати, а от бусовете може да се напазарува от хляб и месо до вино.
На снимките: Бус-"маркетите" свързват Италия и България. Кърджалийски бус магазин за домашен текстил
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/3/18 13:02

    Нито имат касови апарати, нито хеи ги дразни нито нап ги дразни.
    Магазинерите да си плащат наемите и да чакат а тези превозвачи на стоки убиват техния бизнес.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/3/18 15:06

    Kide sa kompetetnite organi

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/3/18 16:27

    Ay siktirr,magazinerite hich ne sa jalni.Visoki ceni,bez kasovi boni... hayde obqsni mi kak kakvi danici plashtat

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/3/18 17:07

    супер удобно е, вместо за 1-2 покупки да чакаш автобуса та да отидеш до града, напазаруваш си направо пред къщната врата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/3/18 17:55

    Безводно колко наем плашташ горе коментиращия а тяхната нафта от реката я пълнят

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/3/18 19:55

    Sezay market ima sicko kasof aparat razresitelno ot heyi i skladovi seni yuru be toscali

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/3/18 20:47

    Do 20/3/18 13:02. Koi ti kaza che nqmat nito kasovi aparati ili pak nesa bezpokoqvani ot nap i hei. Tisi hodi kadet iskash nie shesi pazaruvame ot tqh.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/3/18 22:41

    Неим идва работата на магазинерите сега така .браво всяка държава има така на черно подвижни продукти човека печели някъв леф и на това данък палштайте вие дето въртите черни пари алчни крадси

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/3/18 23:18

    Ima nereglamentiran pazar i na spirka Djebel.Prodavat murgavite plodove i zelencusi.Koy shte gi proveri i da vide, i kakvo se predlaga tam ,i kakvi sa tsenite bre hora?!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/3/18 06:01

    Мобилните магазини са единственото спасение за обезлюдяващите села и старите хора с ниски пенсии, които нямат възможност да пътуват до веригите в областния град и да мъкнат тежките торби.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/3/18 08:19

    Самият факт, че продават на ниски цени в бедни, труднодостъпни и отдалечани райони, предимно населени със забравени от бога и цивилизацията възрастни хора е похвален.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.