Подписка за увеличение на заплатите стартираха миньорите от кърджалийското дружество „Имерис минералс“  (бившия „Бентонит“). Те са недоволни от миналогодишната индексация, която засяга малък брой от тях. Миньорите смятат, че трябва да получат възнаграждения над минималната работна заплата за бранша. Те настояват за увеличение с 20%. В момента те получават под 740 лв., което е под минималното възнаграждение за бранша, твърдят от КНСБ.
Според регионалния председател на синдиката Иванка Караколева миньорите имат готовност за стачка. Те се надяват на преговори с ръководството, но то засега не откликва. Миньори считат за подигравка увеличения от пет лева, което са получили при последната индексация.
Припомняме, че от пролетта на 2015 година заводът за бентонит в Кърджали е част от френската индустриална група Imerys. Сделката за българското предприятие дойде като резултат от международна транзакция, в която гръцкият собственик стана част от европейския гигант.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/4/18 09:34

    Откровена лъжа. Средната брутна заплата в дружеството е над 1200 лева. За пореден път синдикатите доказват, че са жалък слугинаж.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/4/18 13:02

    Тази фирма само гледа да изцеди работниците докрай а когато някой се разболее и има нужда от лечение и скъпи лекарства го изхвърлят като непотребен боклук.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/4/18 18:57

    Lajete, zaplatite im sa 6500 euro.

    ОтговорИзтриване
  4. Огнян Александров17/4/18 19:10


    Анонимен
    17/4/18 09:34 Господин АНОНИМЕН, като смятате че публикацията е "Откровена лъжа" защо не си напишете името ??? ... И кой в случая се явява " СЛУГИНАЖ" ??? ...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/4/18 20:40

    09:34 Тая заплата е щото меринджейте взимат над две хиляди лева и ония безделници в администрацията, дето вземат големите пари. Да дойдат долу при нас в завода да видят на 715 лева как се работи. Сигурна съм, че само оная мазница А. К. е писала коментара по поръчка от М.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/4/18 08:59

    Лъжете, че е 1200 лева. Или ако не лъжете, тогава в администрацията се взимат заплати над 1600 лева. Ние за вас ли работим, госпожи и господа? Моята основна заплата е 719 лева и съм много далеч от 1200. Никой не се интересува от работника, ядете и пиете само. Чудите се как да ни смачкате да се харесате на гърците.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/4/18 17:15

    Много ги е страх разликата в заплатите на началниците и на работниците да не падне под 1500 лв. Няма по нагли и алчни хора от мениджърите в Бентонита.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.