Супер модерната камера, която е вече на „въоръжение” в Пътна полиция в Кърджали, влезе в употреба. В региона, цялата страна и целия Европейски съюз в момента се провежда мащабната операция за контрол на скоростта по линия на ТИСПОЛ. Тя стартира в 6 часа сутринта на 18-ти и ще продължи до 6 часа на 19-ти април.
Един нарушител бе заснет на изхода на Кърджали в посока Хасково, като булевард „Беломорски” бе първият участък, в който започна видеозаснемането с новото оборудване.
„Новата камера работи от минус 15 до плюс 45 градуса. Обхватът й е от 25 до 600 метра. Едновременно може да заснеме трима нарушители. В момента в страната има 28 подобни, едната от които е в Кърджали. Очаква се да бъдат въведени още”, посочи шефът на Пътна полиция главен инспектор Иван Бакърджиев, който бе на място по време на акцията на изхода на областния град.
„След заснемането клиповете се обработват и се изпращат в системата на МВР, откъдето се набавят данните за собствеността на автомобила. Следва изпращане на електронен фиш. Ако собственикът не е бил зад волана, то той може да попълни декларация, в която да посочи лицето, което е управлявало”, обясни Бакърджиев.
По думите му, подобни акции имат ефект, който обаче е най-голям след изпращането на електронния фиш.

Общо 7 мобилни камери ще бъдат използвани по време на операцията. За първите три месеца на годината на територията на областта са станали 25 тежки ПТП, без убити, с 37 ранени. Леките пътни произшествия са 35. По причини водеща е несъобразената скорост, в резултат на която са станали 20 ПТП с 12 ранени. След нея се нарежда неспазването на дистанция – 8 ПТП  с 1 ранен, на трето място е отнемане на предимство на пешеходец – 4 ПТП с 3-ма ранени. Употребата на алкохол е причина за 2 ПТП с 1 ранен.
Шефът на Пътна полиция допълни, че със засилване на трафика по време на летния сезон, всеки уикенд ще има разстановки от страна на пътните патрули по най-тежкия участък-пътят към „Маказа”. Той за пореден път бе категоричен, че облекчаване на трафика в Кърджали е възможен единствено с изграждането на Обходен път.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/4/18 15:33

    Колко души са глобени нека дакажи може би вече са 10 хиляди са глобените.Има знаци хранилки на кат и тези знаци са от 1955 г трябва котекция да се наптавии .!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/4/18 16:39

    Защо не пускате коментарите щматорозиии!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/4/18 18:06

    Браво !!! Положителна новина.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/4/18 18:50

    Обжалвате в съда и пада наказанието

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/4/18 19:42

    Боклуси засипахте народа народае беден еи спагона насалник шапкариа първоси управиауте дупките по пътишата И тези Помашки полицаи ги научете как дасе държат схората повреме на проверка скапана и крадлива Мутренска Държава на избори ги накажете Мутрите.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/4/18 20:25

    Stom e tolko mnogo supercamerata, zasto policai efendi kleknal kato ranena stonojka na trotovarata?! ;-) nito viatar vetriava, nito sniag sneji, nito dajd dajdi, daje nema edin hubav silen uraganio ili tayfun... :-)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/4/18 23:46

    Vizduh rabuta a kogato vali dijd ili snqg kide shte montirame tazi camera ? stiga veche s tezi eftini nomera !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/4/18 08:04

    КАТ отново по схемата на най-малкото съпротивление дебнат на места където най-лесно биха пре..бали водачите на МПС, които ходейки на работа изкарват техните заплати.
    Защо бе господа "катажии" не стоите пред училищата, детските градини и пешеходни пътеки. Да пазите нашите деца АКО МОЖЕ, вместо да дебнене хората отчитайки фиктивни дейности. Все пак нашите деца, като пораснат ще работят като нас и ще хрантутят вашите деца както ние вас.

    ОтговорИзтриване
  9. Обжалвайте, наказанието пада защото камерата не трябва да снима в присъствието на органите на реда.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/4/18 22:13

    Snimayte navolq.... bednia danakoplatec da plashta... puk na zamojnia kolata mu e na firma i nito danaci nito globi... palnete haznata ot bednia narod

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.