След като бил оправдан за търговия с марки без разрешение, А. Ч. завел дело

Изтерзан бизнесмен от Кърджали поиска обезщетение в размер на 50 000 лева от Прокуратурата заради 223 чифта чорапи и 288 чорапогащници от известна търговска марка, с които според държавното обвинение търгувал без разрешение от притежателя на правата.
А.Ч. заведе дело след като бил оправдан по така повдигнатото му обвинение за нарушаване на Закона. Кърджалийският търговец бил разследван заради наличието на търговската марка „Пенти” в магазина му в центъра на града. Според органите на досъдебното производство, той нямал разрешение от притежателя на правата. От обекта били отнети 32 броя мъжки чорапи от марката, 109 дамски чорапи, 82 чифта дамски къси чорапи, 164 броя детски и 124 броя дамски чорапогащници по време на проверката.
Две години след акцията в търговския обект обаче, съдът оневинил бизнесмена. За този период обаче му били нанесени тежки неимуществени вреди. Бившата му съпруга и дъщеря му спрели да контактуват с него, разкрива А.Ч. в мотивите си за исканото обезщетение. Разделил се временно с жената, с която живеел. Вредите, според бизнесмена, се изразяват в „унижение, стрес, чувство на безсилие и онеправданост от дискриминационно третиране, възмущение и срив в доверието на националната институция, допуснала незаконосъобразно ангажиране на наказателната отговорност, шок, душевна болка и притеснение”. Кърджалиецът посещавал невролог и започнал медикаментозно лечение. В същото време се наложило да затвори три свои обекта и това затруднило обслужването на кредитите му…
Окръжният съд в Кърджали отсъди в полза на бизнесмена, но намали десет пъти претендираното обезщетение. Прокуратурата ще трябва да изплати 5000 лева за причинените неимуществени вреди и 100 лева за имуществените такива.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.