840 килограма събрани пластмасови капачки предадоха младежите от Детски и младежки парламент към ОДК Кърджали за благотворителната кампания „Капачки за усмивки".
В тази благородна кауза се включиха много училища и фирми от Кърджали и областта - СУ "П.Р. Славейков", СУ "Отец Паисий", СУ "Й.Йовков", ЕГ "ХР. Ботев",
офис на НАП Кърджали, клонове на БГ Пощи, област Кърджали - ОПС Момчилград, ОПС Чорбаджийско, ОПС Кърджали, Център 112, както и много индивидуални дарители, една от които е 9-годишната Букет Мустафа от с. Груево, събрала 26 туби с капачки.
Кампанията дарява всички средства, набрани от рециклирането на капачки, на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев" ЕАД София. Парите ще бъдат използвани за закупуване на специализирана медицинска апаратура, съобразно нуждите на лечебното заведение.
Кампанията за подпомагане на детската болница ще продължи една година и всеки може да се включи като вместо да изхвърля пластмасовите капачки ги събира и предава.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/4/18 09:02

    Не уточнихте къде се предават капачките? В Кърджали частните домове не разполагат с варели за разделно събиране на боклук.А да нося в ръцете си пластмаса,хартия и стъкло и да търся варели около квартала,за да ги поставя,АЗ СЕ ОТКАЗВАМ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.