1000 лева акт заради строеж на мотел с ресторант в село Пчеларово отнесе главният архитект на Община Черноочене. В.Д. поставил подписа си без да е получено разрешение от Регионалната екоинспекция. Финансовата санкция е била издадена след проверка от страна на дирекцията за национален строителен контрол.
Оказало се, че за инвестиционното намерение имало издадено разрешение от РИОСВ, но за обект за 8 посетители с 10 паркоместа. Новият проект обаче бил за 148 посетители и 40 места за автомобили и той не бил получил съответното разрешително.
Инспекторите глобиха главния архитект и за разрешение за строеж в землището на съседното село Петелово.
Актът бе потвърден от съда в Кърджали.
На снимката: Нефункциониращото училище в Пчеларово вече се събаря. На негово място ще бъде изграден хотел с ресторант, част от работещия вече СПА комплекс
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/5/18 10:21

    video obiasnenie ot arhitekta tuka pokajete...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/5/18 12:48

    Новината / сигналът /е за някой друг - не за читателите !Подписал само за едното кафе!!!! Кмета сигурно хабер си нямал !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/5/18 18:31

    Глобата е 1000 лв, а колко е взел за разрешението? Много повече, така че на ПЛЮС! Хахаха...Трябваше за това да го уволнят!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/5/18 22:19

    За обикновена къща на село взе от мен 3000 лв в р-т Москва за да подпише така, че това за него е капка в морето

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/5/18 08:17

    Това е най-малкият кахър. Чувал съм, че за този обект не е направен проект за връзка с първокласен път, т.е. няма разрешение от АПИ. Електрификацията от два километра е без планове. Сигурно и за това не знае кмета. Лошото е, че гл.архитекти са назначавани от кметовете на срочни договори и биват изнудвани.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/5/18 12:56

    До 22.19: Той в ресторант "Москва" не е влизал през живота си. Вероятно го бъркаш със стария гл.архитект, май се казваше Ашчиев. Но сумата според мен не е висока. За една обикновена къща с площ 100 квадрата на 2 етажа в Хасково например се взима 5000- 6000 лв. В Кърджали дъмпинга е най-голям и се проектира най-евтино.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.