Община Кърджали ще обжалва пред Върховния административен съд решението за отмяна на увеличението на местните данъци и такси. Това обяви кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис в сутрешния блок на БНТ.
„Много шумно и на няколко места вече от страна на областния управител се обяснява как на всеки кърджалиец в джоба му ще останат 100 лева от това, че се спират наредбите за увеличение на местните данъци и такси. Тази позиция е меко казано обидна за кърджалийци“, коментира кметът на Кърджали, който е и зам.-председател на ДПС, а така също и зам.-председател на Управителния съвет на Националната асоциация на общините в Република България.
Областната администрация има правомощия за спиране на решения на Общинския съвет, когато те са незаконосъобразни. Но това не е единственият начин за действия на Областната администрация, посочи кметът.
„Ако има незаконни решения на Общинския съвет, те трябва да се спират. Но също така има една възможност от гледна точка на диалога и кооперирането между местната и регионалната власт. Това е връщането на решения от областния управител за ново разглеждане от Общинския съвет“, смята инж. Хасан Азис.
Ако съдът казва на едно ниво, ние ще отнесем въпроса към следващото ниво, за да можем да защитим нашата позиция, подчерта кметът.
„И ако по-горната инстанция потвърди решението, за 2018 и 2019 г. ние ще преразгледаме това си решение или ще останем така, че Кърджали да бъде данъчният рай за местните данъци и такси“, каза инж. Хасан Азис.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/5/18 15:19

    Защо не връщате дължимите суми от лихвите по надвзетите суми за 2017 година от местните данъци и такси. Ако имате поне малко морал направете си процедурата и върнете на гражданите от община Кърджали притежаващи имоти дължимите суми за това, че неправирно завишихте МДТ и неправилно ползвахте нашите пари!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/5/18 15:32

    Въпроса не е дали ще остане или не данъчен рай, а дали след увеличението ще остане най зле поддържания град или така наречения ”данъчен рай”

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/5/18 15:39

    Кърджали е рай на дупките по пътищата.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/5/18 16:33

    Браво на обласния

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/5/18 16:33

    Кмете пара уок

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/5/18 16:34

    Да бе да.......

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/5/18 16:59

    Кърджали не е данъчен рай,а хубав пай за някои хора........

    ОтговорИзтриване
  8. Ръфкъ1/5/18 20:08

    Абе кмете ние сме I-вa категория онщини,без изобщо да отговаряме на тези критерии .Навремето го издействахте за да ви плащат по високи данъци . Какъв данъчен рай може да е К-ли,народа се чуди как да върже двата края.
    Правите подаръци на определени хора с обществените поръчки и търгове и за сметка на това сметката я плащат всички граждани с по високи данъци.Как сте се подкарали следващия път ще имате само 2 мандата.Слезте от небето на земята и чуйте болката на хората .

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/5/18 20:11

    Всеки който вдигне данъците си е заминавал безславно. Обидното в случая е незаконното вдигане на МДТ и безобразното ощетяване на всички граждани от общината

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/5/18 06:20

    Нека вдигне данъците когато вкара ред в града.Да оправи най напред осветлението после разбитите улици,канализации където няма и накрая бездомните кучета.А не само да мисли за пари .Такъв кмет искаме за Кърджали който милее за него.

    ОтговорИзтриване
  11. zaferiyus2/5/18 08:09

    дпс еоод как провежда данъчния Геноцид.
    Съпругата ми купи пежо регистрирано в Кърджали.
    Годишния данък в Къджали е 104 лева, Момчлиград е 176 лева.
    Това е нагла и алчна политика на ачгюзлиите дпс ри.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен2/5/18 08:26

    Бреййй, само 9 коментара, само 9 недоволни граждани! .... а доволни няма! Голяма цензура!!! Няма ми коментара от вчера! МЕКО КАЗАНО АЗ НЕ СЕ ОБИЖДАМ, А МЕ ОБИЖДАТ ТАКИВА ИЗКАЗВАНИЯ!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен2/5/18 11:06

    Платихме пътен данък.с пътя който ползвам.е в дупки.алооо хасанага.затягай контрола.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен2/5/18 13:23

    По-добре оздравителен план с оптимизиране на разходи, администрация и услуги, както се преви по време на криза. Народа иска да плаща за резултати, не за хленчене и безхаберие.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.