Уникално: Под звуците на хитове на Шакира и Кристина Агилера в градската градина се завъртяха кръшни български хора

Над 350 танцьори и 15 самодейни танцови състави се включиха в тазгодишното седмо поред фолклорно надиграване „Танцувай с нас – 7“, състояло се днес – 1 май, в градската градина на Кърджали.  Председателката на Обединението на жените социалистки Теодора Каракостова и председателката на новото тракийско дружество „Тракийско сърце” Марияна Ликова  откриха танцовия спектакъл с поздрав и послания към публиката за днешния празничен ден, Международния ден на труда.

Отново с много настроение и емоция в надпреварата се включиха танцьори от област Кърджали и Димитровград. Всички те демонстрираха фолклорното си майсторство в три тура. Най- голям интерес предизика втория, под наслов „Играй сърце”, в който под звуците на Шакира, Кристина Агилера  и други попизпълнители се заиграха български хора.
За първи път  с участие се включи и група от с.Черничево,които заплениха всички с магията и уникалността на автентичния български фолклор. Многобройната публика,заредена с много ведро настроение   не преставаше да аплодира вихрените и магнетични хора на танцьорите. Журито, което оценяваше участниците бе в състав: хореографите Тодор Момчилов - председател, Мариана Ликова и Гинка Захариева.За първа година към него се присъедини и народния представител Александър Симов, гост на танцовия спектакъл, посочиха от пресцентъра на левицата.
След представянето на съставите се проведе импровизирано надиграване на ръченица. Първенци станаха Илия и Елица от състав „Орфей“  от Кърджали, които получиха и титлите  „ Мистър” и  „Мис първомайско надиграване”.
Журито отново бе затруднено да отличи най-добрите и раздаде награди на всички участници, които бяха връчени лично от евродепутата Петър Курумбашев, народния представител Александър Симов, областния председател Милко Багдасаров, и общинския председател на БСП в Кърджали Георги Кючуков.
В края фолклорната китка на младата изпълнителка Златина Тодорова вдъхнови мало и голямо да извият най-дългото първомайско хоро из алеите в градската градина.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/5/18 20:02

    Браво на организаторите!Само така и напред!Това беше един наистина хубав ден изпълнен с български народни изпълнения! Още веднъж БРАВО!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.