По времето на социализма в България неграмотността и бедността в българското село, бяха ликвидирани (както и в цялата страна), а хората си построиха нови и големи къщи, защото всички имаха работа в ТКЗС, а и много големи и малки заводи имаха цехове там, пише socbg.com.
Занимаваха се допълнително със земеделие, изкарваха не лоши доходи и дори реализираха продукцията си за износ. Почти във всяко село имаше училище, детска градина и здравен пункт, та дори и кино. Въобще, кипеше живот, а лятото бяха пълни с деца. Въпросът е, как изглеждат днес селата.
След унищожаването на селското ни стопанство, което не само изхранваше страната ни с продукти родно производство, но и заливахме Европа с тях, та да може и там да си похапнат български, истински и качествени плодове и зеленчуци и……То, селата ни се обезлюдиха, щото хората нямат препитание, а младите бягат навън. Над 200 села са изчезнали от картата на България, а над 500 са с по-малко от 10 жители. Такава е за съжаление, днешната тъжна и жалка картинка в българските села, обобщава Соц Бг.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/5/18 13:05

    Трябва да благодарим на фалшивата демокрация и на националните предатели които унищожиха страната ни,окрадоха построеното от Тато...ще дойде пак време Братска РУСИЯ и СУЛТАНА ще ни освободят от ЕвроГейското робство и геноцид.....и за зулумите на прехода няма осъден и един висш държавен вреден крадлив плъх мутант......ЗАЩО се толерират в майка БЪЛГАРИЯ крадци на милиониииии,милиардииии,разни крадливи-корумпирани,третополови Калинкиииииии-Суджуцииииииии които мачкат българското бедно,болно,изчезващо се стадо.....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/5/18 13:17

    Няма управници и депутати милеещи за родината си,за знамето си..всички са ала-бла и всички говорят тинтри-минтри пред избирателите си и гледат да се нагушкат с депутатски заплати,разни комисиони ли,евтино депутатски кюфте и разни облаги и абсолютно никой не се интересува как живеете стадото в провинцията...не може цялата Българска провинция да работи за благото на крадливите,корумпираните,третополовите хиени от крадливия катун софия.....третополовите жълти павета не е БЪЛГАРИЯ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/5/18 13:45

    А пък аз имам снимка-от 1943г.на която пише популярна банка.?-родопи може да ви я дам.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/5/18 15:07

    Така е родопи.24 сьгласен сьм с вас.Благода рение евро демократисе го докарах ме тук.Вс ичко младо от бг емигрира. Още да си мерат по Джебел ониа работи.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/5/18 15:43

    Нахендриха ни един див и крадлив капитализъм. Това нашето не е демокрация. Докато не съдят на доживотен затвор 10000 и да им конфискуват целия имот, бизнес, даже и кучкарника няма да се оправим. Не може едни да живеят с 30000 лева на месец, а други с 200 лева. Този данък рано или късно ще се плати. Дали ще е от децата или внуците им не знам, но мисля че няма да им се размине. Дори и на Хаваите да се крият господ ще ги проследи, но няма да им се размине. И без това на мнозина им взима свидни жертви- съпрузи, деца, внуци, но алчните и самозабравили се тепегьози не разбират. Загубили ум и разсъдък от пари и печалба са ослепени.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/5/18 19:22

    A kak живеем по времето на БОКО ТИКВАТА !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/5/18 20:53

    А снимки от празните магазини и концлагера Белене ще покажете ли?Или как социалистическия български учител биеше наред в училище?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/5/18 21:54

    Изглеждаха, защото не ги пускаха да отидат никъде и им създаваха елементарни условия за живот а вие си мислите че е правено кой-знае колко много за тия нещастници!!!Това беше от зор, иначе щеше да се дискредитира социализма! Ако имаха избор хората никога нямаше да живеят на село!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/5/18 09:19

    По ТВ Европа съватника на ББ Антон Тодоров говореше за корупционери преди 44година след балканската война .Даваше примери с управнизите бандити и престъпници и корумпционери .Днес сме аналог на Малиново време Партийни партизани във властта и разпределение на държавната софра за охранване на суджуците и калинките на ГЕРБ и 8-5-3 курупционери

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/5/18 09:23

    Вчера по канал3,председателя на Парламента каза,че може да уреди всеки който желае да работи като стругар,фрезист и т.н.Само не каза за колко пари!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/5/18 11:29

    То сега няма стругари ,врезисти ,шлосери и др.Те станаха народни предсаветелни изедници и мошеници.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/5/18 14:15

    За съжаление това е абсолютната истина.Невежи,неграмотни,алчни и корумпирани кадровици си играят със съдбата на полицаи,на държавни служители,освобождават и назначават прости калинки.Нещата в Кърджали не са по-различни от тези в Добрич,но се изчаква да втасат суджуците.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен21/5/18 16:40

    През 1983г.тогавашният президент на Турция Кенан Еврен посети България.По време на срещата мангалът Тошо намеква на евреина Кенан за намерението си за турците в България и получава зелена светлина без да усети че това е клопка .Следващата 1984г.почна възродителният процес,не мина и година България беше блокирана икономически.Турците бяха гръбнакът на българската икономика-животновъдство,земеделие,строителство.Строителните войски изградиха цялата инфраструктура без пари.Българинът смятащ себе си за хитър е много глупав.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.