Кърджали ще има чисто нова спортна зала. Тя ще бъде изградена на мястото на бившия селскостопански техникум, а проектът е на Министерството на спорта. Новината бе обявена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и областния управител Никола Чанев.
„От доста време работим по тази идея и тя ще бъде реализирана. Правителството отпусна малко над 3 милиона лева на спортното министерство за изграждането на тази зала. До края на тази или в началото на следващата година строежът ще стартира. Очакванията са спортният комплекс да бъде готов в рамките на седем месеца”, посочи областният управител Никола Чанев. По думите му, това ще бъде първият етап. Предстои и изграждане на игрища за футбол и баскетбол, както и тенис кортове.

„Спортната зала ще бъде съобразена с всички европейски параметри. Ще разполага с терен, който ще е подходящ и за мини-футбол. Капацитетът ще бъде 1000 места. Предвидена е зона за паркинг. Цялата документация е внесена в Министерството на спорта, откъдето сме получили уверението лично на министъра, че цялата процедура по старта на проекта ще е максимално бързо придвижена”, посочи Чанев. Според него, няколко ще бъдат вариантите за стопанисване на комплекса. По думите му обаче, най-удачният ще бъде чрез публично-частно партньорство.
Сградата на бившия техникум разполага с площ от 56 декара и е държавна собственост.
Очаквайте видео и снимки
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/5/18 12:17

    шапки долу!
    браво Чанев!
    Само едно малко въпросче, 1000 човека?
    не е ли малко, прилича ми на старата зала арпезос?!
    Няма ли как да се напънем за кръгова публика, имаше спекула за подобна зала като в Ботевград или иначе казано с 2/3к места.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/5/18 12:56

    Не беше ли по-добре да се ремонтира залата над плувния басейн инякога по-късно да се реализират и нови спортни терени...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/5/18 15:21

    СПОРТЕН КОМПЛЕКС ДО ОЦК,МАЙ ВМЕСТО КИСЛОРОД ЩЕ ВДИШВАМЕ И ИЗДИШВАМЕ СЯРА ,ЦИНК ,ОЛОВО И ДР ТОВА АКО НЕ Е БЕЗОБРАЗИЕ
    И НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ЗДРАВЕ МУ КАЖИ
    ТУКА ПАК МИРИШЕ НА ДАЛАВЕРА

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.