Семейството, което бе изхвърлено от кърджалийски фермер на улицата, вече е в дома си в плевенското село Обнова. 22-годишната Красимира, която освен бебето на 28 дни, има още две деца, казва, че ще ги учи как на тези земя се случват добри неща и с мъжа си ще дават за пример двамата кърджалийски полицаи.
Както вече 24rodopi.com писа, Костадин Симитчиев и Красимир Ангелов платиха хотела на семейство с бебе, останало на улицата без пари и подслон. Двамата служители на реда със собствени средства закупили храна на хората, дали им и допълнително пари.

„Не се чувстваме герои. Постъпихме така, както би постъпил всеки съвестен гражданин при подобна ситуация. Досега никога не ни се е случвало подобно нещо, реагирахме чисто човешки. Ние сме полицаи и трябва да помагаме, да бъдем в служба на обществото”, заявиха двамата полицаи от Кърджали, които станаха новина №1 в сряда.
Историята започва в понеделник вечерта. Около 22 часа мъж и жена с бебе на 28 дни пристигнали в полицейското управление. Те обяснили, че работили във ферма в близко село, но собственикът ги освободил, превозил ги с автомобил в областния център и ги изоставил. Двама полицейски служители, които в момента били на работа, веднага ангажирали стая в хотел за своя сметка и осигурили лични пари за храна на семейството. Час след като потърсили помощ в РУ-Кърджали,  жената, бебето и мъжът били настанени за нощувка в хотела. На следващият ден те си тръгнали към родните места. Двамата са от села в област Велико Търново.
„Разказаха ни, че четири дни преди това били наети на работа във фермата. С автомобил от Велико Търново били превозени до стопанството. В понеделник вечерта обаче собственикът им казал, че вече няма нужда от тях и ги докарал в Кърджали. Нямаха никакви пари. Решихме да помогнем с наши средства. Уведомихме и ръководството на дирекцията”, разказаха двамата полицаи.
Те купили хляб, мляко, кренвирши, лютеница и майонеза за семейството. Наели стая за тях в хотел „Мора”, в индустриалната зона на града.
“Чорбаджията каза, че повече няма нужда от нас. Натовари ни на колата и ни стовари на автогарата. Нямаме пари и не познаваме никого тук“, разказват пред съселяните си в Обнова завърналите се преждевременно от гурбета в Родопите.
Те поясняват, че били посрещнати добре в хотела, където им осигурили стая, баня, чисто спално бельо и кърпи. В хотела в района на ж.п. гарата семейството прекарало още една нощ. Дори за втората нощувка не им взели пари.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/5/18 09:11

    Да ср помогне и на тези дето ровят в контейнерите.алоо бчк.алоо граждани на града.не забравяйте и вашия гражданин.който има нужда от помощ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/5/18 09:43

    БРАВО! Достойни млади мъже! Да сте живи и здрави!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.