Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, депутати и кметове от Движението, жители и хиляди гости присъстваха на митинга-концерт, с който беше почетена съпротивата срещу Възродителния процес в село Караманци.
„Изключително съм горд да Ви посрещна тук, в Караманци, откъдето преди 34 години тръгна искрицата на съпротивата срещу тоталитарния режим. ДПС доказа, че когато сме обединени сме силни, въпреки опитите да ни разединят. Нашето единство е най-доброто почитане на героизма на хората през 1984 и 1989 година", каза кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер, който беше домакин на честванията.
На поляните край Караманци се стече цялото ръководство и актив на ДПС, депутати, кметове и регионални лидери от цялата страна. Турнири по борба, футбол и шахмат и богата концертна програма забавляваха гостите.
„ДПС е единствената политическа сила в България, която открито се противопоставя на омразата, ксенофобията, етническата нетърпимост, крайният национализъм и недемократичните практики. Това, че сме единствените, които се противопоставяме сега изобщо не ни притеснява. Защото и преди 34 години бяхме първите, които открито се опълчиха на комунистическия тоталитарен режим и отстоявахме брутално потъпканите си човешки права", заяви лидерът Мустафа Карадайъ.
На 10-и май преди 34 години, от село Караманци, тръгва съпротивата срещу насилствената смяна на имената на българските мюсюлмани. Тогава след бунта на местните има 11 осъдени на затвор, десетки изпратени в трудови лагери, стотици бити, уволнени от рабата, унижавани и заплашвани.
„ДПС днес  има огромен международен авторитет в Европа. Това ни дава правото и задължението да отстояваме евроинтеграцията не просто на Западните Балкани, а и на цяла Югоизточна Европа. Преговорите между Европейския съюз и Република Турция трябва да продължат", допълни Карадайъ.
Лидерът на ДПС се обяви против антиевропейската и антинатовската реторика на националистическите партии, които са част от управляващото мнозинство в България. Според него, единството на българските мюсюлмани е важно не просто за ДПС и България, но е и важен стабилизиращ фактор в региона на Балканите.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.