Родопчани определят като ценна информацията, която получават за Програмата за развитие на селските райони, но техният интерес е засилен и към мерките за неземеделските дейности.
Това стана ясно на проведения на 6 и 7 юли семинар на тема „Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.“, организиран от евродепутата Неджми Али с подкрепата на Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ).
Дискусиите се проведоха в курорта Пампорово, край Смолян, а участниците бяха над 120.
Неджми Али откри семинара, посветен на развитието на селските райони, който е част от поредица от над 10 събития по тази тематика, организирани и реализирани през последните 4 години с подкрепата на групата на АЛДЕ. Евродепутатът говори за следващата многогодишна финансова рамка, като акцентира върху бъдещите кохезионна и обща селскостопанска политика.
В откриването на семинара взеха участие Ахмед Ахмедов, зам.-председател на ДПС, Халил Летифов, зам.-председател на парламентарната група на ДПС, Хайри Садъков, народен представител от област Смолян, а сред участниците бяха общински кметове, хора от местните структури на ДПС, както и заинтересовани страни по темата за развитието на селските райони.
Основен говорител бе Паолина Петкова, експерт по подготвяне на кандидатури по различните мярки и подмярки в рамките на програмата за „Развитие на селските райони 2014-2020 г.“. Тя говори за Подмярка 6.4.1 – Инвестиционна подкрепа на неземеделски дейности, Подмярка 8.6 – Инвестиции в технологии за лесовъдство и търговията на горски продукти, Подмярка 4.1.2 – Инвестиции в земеделски стопанства, както и мярка 9 – Учредяване на групи и организации на производители.
След нейната презентация последва оживена дискусия, в която бяха разяснени детайли относно кандидатстването по различните програми. Това е една от основните идеи на тази поредица семинари – предоставяне на практическа информация, целяща да информира и подготви правилно бъдещи кандидати.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/7/18 16:52

    Zasto ne razdeltate Kirdjali selata da se vizpolzvat ot evro programi po selski region ako mnogo mislite tozi beden narod

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.