151 855 лева успяла да завлече пощаджийката от станцията в Глухар в рамките на 10 години. Това стана ясно след поредното дело срещу Н.И. Служителката в клона получи още една присъда за присвояване на суми от 16 лица в кърджалийското село. Тя ги въвела в заблуждение, че е представител на банка и е оторизирана да открива и закрива парични влогове, а предадените от нищо неподозиращите хора суми щели да бъдат внесени от нея по депозитни сметки на тяхно име. В периода от 2011 до 2015 година служителката на пощенския клон успяла да присвои общо 80 032 лева от земеделски стопани в селото. За деянията си тя получи условна присъда от три години „лишаване от свобода”, чието изтърпяване бе отложено за срок от 5 години. Н.И. сключи споразумение с прокуратурата.
Това е втора присъда за 52-годишната родопчанка. Припомняме, че само преди месеци тя получи ефективно наказание за същите деяния, извършени обаче в периода 2005-2010 година. Служителката на пощенския клон в селото успяла да присвои 71 823 лева от тютюнопроизводители.
Като служител в "Български пощи" ЕАД, 52-годишната жена изплащала пенсиите на възрастните хора в кърджалийско село. Тя била упълномощена и да приема парични суми от граждани, които да влага в определена българска банка. В продължение на пет години трима пострадали редовно давали на Н.И. парични средства, които получавали като тютюнопроизводители, за да ги внесе в банката. Тя не внесла парите на тяхно име, а ги похарчила за свои нужди, посочват от прокуратурата.
Родопчанката тогава получи присъда от 3 години и 4 месеца „лишаване от свобода" при първоначален „общ" режим.
„Колежка от банката ми сподели, че ако направиш влог за над 10 000 лева и не теглиш много време, лихвата е много хубава…”. С тези думи служителката успяла да завлече тютюнджиите, стана ясно от свидетелските показания на потърпевшите. След години обаче хората разбирали, че нямат банкова сметка, а парите ги няма. „Опитах се да върна средствата, ходих до дома на един от ощетените и го накарах да си отвори сметка, на която да се върнат парите, но той ги искаше на ръка…”, пък се оправда в съда при първото дело некоректната пощенска служителка, посочиха за 24rodopi.com юристи. Пълните й самопризнания за далаверата пък й спестиха 1/3 от наложената й присъда в размер на 5 години затвор.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/7/18 08:36

    beter kari allah cocuklandan cikasin mesharet orospu...hasan insannari bunna hep dolapcila

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/7/18 09:05

    Ха ха МИЛИОНИТЕ ??? Само толкова ли.?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/7/18 10:11

    Nermin Ismail

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/7/18 08:25

    Kaltak kizini siktimin kalta ya, hapse girsin yada cevirsin paralarini insannarin

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.