Приключи първият етап от подготовката на „Арда“ за новия сезон във Втора лига, където след години се завърна кърджалийският футболен тим. Припомняме, че „сините“ са на лагер в Разлог и досега изиграха два мача – 1:1 с „Ботев“ (Враца) и 1:2 с „Поморие“.
„И в двете контроли дадох шанс на всички футболисти да вземат участие. От тази седмица ще започнем да наблягаме на тактически неща, имаме още три контроли, в които ще започне да се избистря и съставът. А що се отнася до контролата с „Поморие“, както можехме да победим, така можехме и да загубим, но аз търсех друг ефект от тази проверка“, коментира Топузаков.
Той даде два дни почивка на възпитаниците си, а днес започва вторият етап от подготовката. „След като един месец ще си на едно и също място, нормално е малко да разведрим обстановката. Както се казва, да презаредят батериите, защото ни чака сериозна работа. От понеделник започваме с нови сили. Ще наблегнем на изглаждане на стила на игра, притежанието на топката, концентрацията в завършващата фаза на атаката. Може би точно това ни липсваше срещу „Поморие“, малко мисълта ни беше бавна, може би от натрупаната умора. Точно върху това ще работим, защото най-важното във футбола е да умееш да вкарваш голове. През втората част ще наблегнем на бързина, освежаване на отбора и да влезнем в този ритъм с трите контроли, които ще изиграем до края на лагера“, твърди старши-треньорът
Той е лишен от услугите на някои от играчите, като най-осезаемо е отсъствието на голмайстора Димитър Алексиев.
„Жалко наистина за него. Тази контузия е била назад във времето, тя не се е случила сега на този лагер. Докторите, които са го лекували явно не са видели чак в големи детайли за този проблем. Сега след като направихме обстойни прегледи се оказа, че той трябва да се подложи на операция. Съжалявам за него, защото все пак бе голмайстор на „Арда“ през изминалия сезон, но и загубих човек, който се бе внедрил в отбора и даваше всичко от себе си. Иван Караджов още не е напълно готов, но от втората част на лагера ще започне тренировки с отбора. Другия лек проблем е вирусната инфекция на Веско Марчев и Румен Сандев, но и за тях се надявам след двата дни почивка да са напълно готови“, посочва Топузаков.
Селекционерът на "Арда" отбеляза също така, че новото попълнение Венцислав Христов „малко е изостанал в подготовката и трябва да наваксва чисто функционалното си състояние за да бъде готов за игра, и да покаже истинските си възможности“.
Относно очакванията на фенове за нови попълнения в „Арда“, Елин Топузаков пояснява:
„Както знаете селекцията е отворен процес, а и прозореца за трансфери приключва в края на август. Ако имаме нужда и зелена светлина от шефовете бъдете сигурни ще привлечем това, което ни трябва“.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/7/18 14:07

    top4o vzemete brazileca toi vav ma4ovete do sega pokazva 4e ima mqsto vav otbora podpisvaite sas mom4eto a i sled vreme 6te doidat o6te kato nego da badem 4esni toi e sas klasa ot pove4eto futbolisti na arda taka 4e pobarzaite da finalizirate transfera mu ako iska6 publikata da te obi4a napravi go tova zaradi publikata na nas fenovite ni se vijda dobar futbolist i iskame da go vidim sas ekipa na arda i da ni radva sas igrata si

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/7/18 14:08

    tez koito ne stavat vanka ahmed osman ve4e ne stava za 2 liga tez lapeta polovinata gi mahai nemame nujda ot teh vzemete dobri i obigrani futbolisti bitkajii takiva 6te trebvat na arda bitkajii

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/7/18 14:42

    От репортажите на двата мача се вижда че бразилчето пипа топката ,тренер ще подпишем ли

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/7/18 18:11

    Виш те какво ще ви кажа,Топчо най добре ще прецени дали става или не,няма смисъл да му се дава акъл кой да вземе и кой н е,никой няма да се откаже от добрия футболист тъи,че ако става той няма да го испусни,ние само можем да подкрепяме отбора но не и даваме акъл,защото в България всеки разбира от футбол и политика!!!! Успех Топчо ти си знаеш работата

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/7/18 19:58

    tez rezervnite vratari ne stavat samo karajata i ganev stavat tez osman 4i4ev mi4ev tva ne stavat za arda ahmed e na 33 godini neznam kakvo 6te pokaje vav vtora liga toi e kufar za 2 liga da sme 4esni brazileca e s klasi nad polovinata otbor bravo na emo kremenliev ima oko i vijda 4e brazileca e bade6teto

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/7/18 20:34

    trebvat o6te 2 3 dobre poznati na bg futbola imena i togava moje da se borim za parva liga ina4e 6te ni e trudno drugite otbori napraviha po dobra selekcia ot nas

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/7/18 21:01

    Бразилеца е за Арда.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/7/18 21:28

    Трябват още известни имена.
    Да не се жалят пари.Сега е
    Моментът Арда да влезне в първа лига.Друг по удобен мом
    ент няма да имаме.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/7/18 21:33

    Ако спонсорите са стаблни и
    искат да помогнат на Арда не
    трябва да жалят пари точно
    сега.Ако трябват още футболисти да се вземат.В близките 20 години няма да ни
    се отвори по-добра възможност.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/7/18 22:01

    Много разбирачи от футбол,какво се сетихте за Ахмед Осман ,какво искате от него,той ли ви накриви шапката?Във футбола има можещи и неможещи,а той е от можещите.Въпреки че е на 33 години,още има какво да даде на отбора.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.