Новият нападател на „Арда“ Венцислав Христов даде интервю за “Тема Спорт” броени дни, след като подписа с амбициозния втородивизионен тим от Кърджали. Както вече 24rodopi.com договорът на бившия левскар, който има 8 мача в националния отбор, е за 2+1 години и от понеделник опитният футболист тренира с отбора в Банско. Той игра през втората част в контролата „Арда“ – „Поморие“, завършила 1:2.
Бившият играч на „Черноморец“, „Берое“, „Риека“, „Левски“ и „Верея“ посочи какво го е накарало да предпочете Втора лига пред оферти от чужбина, каквито също е имал. За последно Христов бе част от елитния „Верея“ през пролетта, а през есента на 2017-а игра в руския СКА-Хабаровск.

Венци, какви са първите ти впечатления от „Арда“?
Клубът е на нормално професионално ниво. Условията напълно отговарят на амбициите на „Арда“. Организационно не липсва нищо.
Лесно ли те убедиха да приемеш?
По-скоро да, макар да имах и други оферти.
Коя беше основната причина да избереш „Арда“?
Амбициите на клуба и някои лични причини.
„Арда“ ли е фаворит в първенството с оглед доста сериозната селекция?
Със сигурност ще има голяма конкуренция, времето ще покаже дали нашата селекция е най-добрата. Надявам се да имаме постоянство и спортен шанс и да покажем, че сме най-силният отбор в групата.
Целта пред отбора е да завърши първи и да влезе в елита. А имате ли амбиции за купата?
Със сигурност. Всеки мач излизаме за победа, без значение срещу кой съперник. Дори да ни се падне някой от грандовете, целта ще е да го елиминираме. В „Арда“ са събрани доста качествени футболисти, които са били водещи играчи в отборите си в Първа лига. Не смятам, че имаме проблеми да се надиграваме срещу който и да е било съперник.
Смяташ ли, че е стъпка назад, че отиваш във Втора лига?
Времето ще покаже дали е стъпка назад, или ще бъде засилка. Нямам идея. Нещата зависят и от мен. Аз съм напълно отдаден на мисълта, че ще се развивам заедно с клуба.
Как отчиташ изминалия сезон за себе си?
За „Верея“ се надявам финансовите проблеми да са се оправили и отборът да стъпи на крака. Финансовите затруднения до голяма степен влияеха на представянето на футболистите. Иначе имаше качествени момчета. Що се отнася до Русия - смятам, че се представих на доста добро ниво, но по една или друга причина нещата не се получиха. То се видя и пролетта, че отборът бе слаб (б.р. - СКА-Хабаровск завърши последен в Премиер лигата). Цяла пролет не вкараха гол, имаха 10 мача. Това говори, че нещата са били несериозни.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.