Пречиствателната станция за отпадни води в Кърджали е в предаварийно състояние, заяви пред 24rodopi.com директорът на „ВиК”-Кърджали инж.Славчо Славков.

Както вече писахме, заради техническа повреда, три от шестте ускорителя на станцията не работят. В условията на обилни валежи и високи входни нива на водата, станцията функционира в момента само с един биобасейн и всеки момент може напълно да излезе от строя.
„В момента не знаем какво е състоянието на ускорителите във втория биобасейн. Те са на 5 метра дълбочина. Ако само един от тях аварира, това ще доведе до спиране на дейността на съоръжението, а от там и на самата Пречиствателна станция. Самият процес на спиране пък е в порядъка на 4-5 месеца. Същият период би бил необходим и за повторно пускане в експлоатация”, посочи за 24rodopi.com инж.Славчо Славков.
По думите му, „ВиК”-дружеството е поело стопанисването на станцията преди две години. Според българското законодателство пък, гаранцията на обекта е за срок от 5 години. Не така обаче твърдели представители на германската фирма-производител на съоръженията.
„От Община Кърджали посочиха, че са изпратили писмо до компанията в Германия, на централно ниво. Очаква се отговор”, допълни Славков.
Той посочи, че в 5-годишния бизнес план на дружеството не са заложени разходи за Пречиствателната станция, предвид факта, че всички съоръжения са нови и в гаранция.
Припомняме, че оборудването е произведено от немската фирма „Инвент АГ“, която твърди, че гаранционният срок на машините е изтекъл и ускорителите могат да бъдат подменени срещу заплащане.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/7/18 17:40

    Този проблем трябвабързо да се отстрани, институциите да си свършат работото кмета областният управител затова сме ги избрали.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/7/18 18:00

    Ами така е... общината се налапа с парички, докато построят пречиствателната станция и после я тупна на вик... сега когато трябва да се плаща заради некачествено стройтелство, общинарите се крият както винаги в миша дупка..

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/7/18 18:48

    Гаранционният срок е едно от важните условия на офертата и очевидно той е 3 години съгласно тази оферта. И след като е одобрена офертата няма каквото и да е основание за прехвърляне на отговорността на фирмата.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/7/18 22:53

    Ако не бяхте изгонили инж. Койчев, нямаше да имате проблеми.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/7/18 00:23

    Uuuuu, gabrovskite, sofiiskite i rusenskite injeneri sa gola voda! Uuuuu!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/7/18 08:26

    И затова ще се наложи да се повиши цената на водата! Нали това е продължението на започнатата насочваща дискусия?!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/7/18 10:39

    Плащаме безбожна цена за вода. ВИК да престанат да се жалват!!! Да си свършат работата всички поред на номерата!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.